Ontwikkeling en productie van ondertapijten, -vloeren en accessoires

Richard Bosveld van Estillon: “Voor elke vloer willen wij dé juiste ondervloer leveren”

"Waar we over vijf jaar staan? Dan hoop ik dat we het hele gamma vloerbedekking hebben afgedekt, dat we alles op dat gebied kunnen leveren. Dus ook passende ondervloeren voor keramische tegels en houten vloeren. Op redelijk korte termijn willen we op vloerengebied overal een goede oplossing voor hebben”, zegt algemeen directeur Richard Bosveld van Estillon.

Met ruim 55 jaar ervaring in ontwikkeling, advies en productie van ondertapijten, ondervloeren en accessoires kent het Brabantse bedrijf, waarvan Richard al 26 jaar deel uitmaakt, de markt van binnen en buiten. De ondervloerenspecialist speelt nu vooral in op het verminderde aanbod van vakkrachten door makkelijker te leggen producten op de markt te brengen. Daarnaast timmert Estillon aan de weg met video’s waarin het leggen van ondervloeren wordt gepromoot. Niet voor niets is sinds kort de slogan ‘We will improve your floor’.

Estillon is sinds 2019 in handen van Interfloor Group Ltd. In dat jaar verkocht Richard Bosveld de aandelen van het bedrijf (mede opgericht door zijn vader), waarna hij werd aangesteld als managing director. Vanuit Uden, waar het bedrijf een kantoor en magazijnen heeft, bedient Estillon heel Europa. Estillon is het gezicht van Interfloor op het vasteland van Europa geworden. in Uden werken 21 werknemers. "We hebben ook nog een verkoopkantoor in zowel Frankrijk als Duitsland. Op beide locaties hebben we twee werknemers in dienst. In Engeland heeft de Interfloor Group 280 man aan het werk."

Zekere vertraging
Richard ziet dat sinds de zomer van 2021 er een zekere vertraging optreedt in de handel. "Grondstoffen zijn schaars, prijzen blijven stijgen. Daardoor moeten ook wij steeds prijsverhogingen doorvoeren. De hoogste prijsverhoging die wij op ons bordje hebben gekregen was 40%. Dan word je zelf ook gedwongen om die direct door te voeren.
De hogere inkoopprijzen blijven, worden vooral veroorzaakt door transportproblemen. China die door corona havens dicht gooit. Amerika waar het steeds moeilijker wordt om producten vandaan te krijgen.
Als Estillon leveren we aan groothandels, retailketens en projectinrichters. Ik leef met onze klanten mee die telkens prijsverhogingen door moeten berekenen."

Onzekere periode
Voor veel ondernemers wordt de komende tijd een onzekere periode. Hoe de rest van het jaar zich ontwikkelt, is volgens Richard moeilijk te zeggen. "Helaas heb ik geen glazen bol. Maar van belang is hoe de oorlog in Oekraïne zich ontwikkelt en of we in het derde kwartaal opnieuw worden getroffen door corona."
Als bedrijf is Estillon hoopvol gestemd. "Binnenkort rollen we Floorfixx Optimum uit. Nou ja, rollen... Het is op plaat. Die leg je onder pvc-stroken, lijm is niet meer nodig. Dat bespaart veel tijd. We ontwikkelen steeds meer nieuwe producten waarvoor minder arbeid nodig is. Op die manier komen we onze klanten tegemoet, omdat het steeds moeilijk wordt om vakkundig personeel aan te trekken terwijl steeds meer ambachtslieden met pensioen gaan. Daarom biedt Floorfixx Optimum uitkomst, omdat iedereen die netjes en secuur kan werken het kan leggen", weet Richard.

Duurzame vloeren
In november jl. introduceerde Estillon onder de naam renu een nieuwe, duurzame ondervloer (van 6 mm) voor tapijt, gemaakt van 98% gerecyclede materialen die op hun beurt 100% weer recyclebaar zijn. "Op die manier, dus met productinnovaties die bijdragen aan een circulaire economie, willen we nog meer producten op de markt brengen."

Nieuwbouw
Estillon maakt het laatste decennium een flinke groei door. Na de nieuwbouw in 2016 was het in 2020 alweer toe aan extra ruimte en kreeg het een nieuwe bedrijfshal erbij. Door de voortdurende vraag naar Estillon ondervloeren, profielen en gereedschappen groeide het magazijn in Uden uit haar jasje. "Misschien moeten we dit jaar weer een stapje zetten, want we komen weer ruimte te kort. Voor Interfloor zijn we steeds meer het bastion op het Europese vasteland. We vervullen steeds meer een voorraadfunctie. Daarnaast willen we ons assortiment verder verbreden met het op de markt brengen van passende ondervloeren voor keramische tegels en houten vloeren. Daar ligt nu de focus op."Voordelen
Om haar ambities kracht bij te zetten heeft Estillon begin dit jaar haar slogan aangepast naar 'We will improve your floor’. Als specialist wil het bedrijf nog beter uitleggen wat de functie van ondervloeren is. Dat ze geluidsreducerend zijn, het de bovenvloer comfortabeler en zachter maakt en het beschermt tegen beschadigingen veroorzaakt door fouten in de ondergrond. Daarnaast werkt het als barrière tegen schadelijk vocht, stof en gruis. En last but not least: het is warmte-isolerend.
Om het nut van ondervloeren nog beter te belichten, verschijnt eens in de maand een online video waarin diverse interessante onderwerpen uit de (onder)vloerenbranche worden besproken. Handige tools die betrokkenen kunnen gebruiken om klanten optimaal te adviseren.
Kijkend naar de lange termijn ziet Richard de toekomst hoopvol tegemoet: "Als je je indenkt hoeveel vloeren er nog gelegd moeten worden... Estillon heeft een enorm werkgebied, gezien alle uitbreidingen die eraan zitten te komen kunnen we nog fantastische dingen doen", zegt hij tot besluit.

Meer informatie:
Estillon
(0)413 427 427
info@estillon.nl 
www.estillon.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven