Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gerecyclede ondervloer voor tapijt van Estillon

Estillon, de leverancier van ondervloeren, ondertapijten en gereedschappen, introduceert een nieuwe, duurzame gerecyclede ondervloer voor tapijt. 
In een wereld waarin grondstoffen niet onbeperkt zijn. Is recycling onmisbaar. Hoe meer we maken van oude grondstoffen, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. Vandaar lanceert Estillon renu 6 mm, een verantwoord en recyclebaar ondertapijt. Renu is gemaakt van 98% gerecyclede materialen en is zelf 100% recyclebaar. Voor renu worden restmaterialen creatief ingezet om zo een duurzame ondervloer te produceren die bijdraagt aan de circulaire economie. Zo bestaat de vulling uit schuim dat is teruggewonnen uit gerecyclede stoffering. Hierdoor wordt er per jaar 167.000 ton afvalschuim hergebruikt die normaliter naar de vuilstort gaat.

De toplaag van de ondervloer bestaat uit een biobased folie gemaakt van verantwoord gewonnen suikerriet. De rug van de ondervloer is gemaakt van 100% gerecycled papier, ongebleekt en bedrukt met inkt op waterbasis. Ook de verpakkingen zijn gemaakt van de biobased folie of van 100% gerecycled plastic.

renu zorgt voor een warmte-isolatie. Dit draagt bij aan een warm, comfortabel huis en bespaart energie. Daarnaast is het gemaakt van schuim (foam) met een hoge densiteit, hierdoor wordt het tapijt beschermt tegen voortijdige slijtage en heeft het tapijt een langere levensduur. Tevens is renu geluidsabsorptie en CO² neutraal. 

Meer informatie:
Estillon
www.estillon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven