Hybride evenement van GEALAN toont kozijnenmarkt de toekomst

Twee dagen vol evenementen met in totaal twaalf presentaties van deskundigen in tien talen - op het podium gebracht voor GEALAN-partners uit heel Europa, die zich ter plekke konden informeren of virtueel verbinding konden maken: Het Internationaal Forum voor de Toekomst 2022, voor het eerst in een hybride vorm georganiseerd, bood productinnovaties, trends en digitale oplossingen voor de kozijnenbranche te bieden. Meer dan 700 deelnemers waren live aanwezig via een online stream of in de evenementententen op de hoofdvestiging van GEALAN in Oberkotzau.

Elf experts gaven het professionele publiek een competente en authentieke inleiding in een grote verscheidenheid van trends in de industrie tijdens de nieuwste editie van GEALAN's succesvolle evenementenreeks. En dat in tien talen tegelijk – want de lezingen en moderaties van het Internationaal Forum voor de Toekomst 2022 werden live vertaald voor het publiek ter plaatse en desgewenst ook voor de online gasten.Ivica Maurović, woordvoerder van de directie van GEALAN, is bijzonder tevreden over de première van het evenement in deze vorm: "Wij hebben een grote inspanning geleverd om al onze klanten en zakenpartners in staat te stellen op het Internationaal Forum voor de Toekomst 2022 aanwezig te zijn. Omdat al onze partners erg belangrijk voor ons zijn. Met het evenement in het hybride format hebben we succesvol nieuwe deuren geopend voor onze industrie en flexibele toegang tot onze onderwerpen gecreëerd voor alle geïnteresseerden."

Vier thematische blokken
Op beide dagen van het evenement verwelkomde Ivica Maurović het internationale publiek 's ochtends met persoonlijke woorden: "Ook al bleven de beurshallen leeg tijdens de moeilijke tijden van de corona-pandemie, de ontwikkeling bij GEALAN lag in die periode allesbehalve stil. Wij zijn zeer verheugd u de komende uren een blik in de toekomst van de kozijnenbranche te bieden – met actuele trends en onze nieuwste productoplossingen en ontwikkelingen."

De volgende presentaties waren elk gegroepeerd in thematische blokken: Op de eerste dag gaf Dr. Constantin Greiner, deskundige op het gebied van de bouw bij het managementadviesbureau Munich Strategy, met zijn keynote speech het startschot voor het vakgebied „Strategieën en inzichten." Zijn nuttige kijk op de toekomstige uitdagingen en kansen van de sector: Wat wordt en blijft belangrijk voor de kozijnfabrikanten en hoe positioneren kozijnfabrikanten in Europa zich met succes en met oog op de toekomst?

Voorgestelde productinnovaties
Het grootste deel van de eerste dag van het evenement was vervolgens gewijd aan "producten en technologieën." Om het vakpubliek ter plaatse een realistische indruk te geven, waren de evenementententen voorzien van gedetailleerde expositiestukken van alle product- en systeemoplossingen.

Op het Internationaal Forum voor de Toekomst 2022 stelden onze productexperts voor het eerst GEALAN-KONTUR® voor, een nieuw ontwikkeld premium designsysteem met een aluminiumoptie. De productontwikkelaars kondigden ook aan dat GEALAN-COMFORT®, een gelijkvloerse drempel voor barrièrevrij bouwen, binnenkort bij GEALAN verkrijgbaar zal zijn.

In de andere presentaties van dit thematische blok konden de gasten niet alleen kennismaken met de innovaties van GEALAN, maar ook met de bijzonderheden en verdere ontwikkelingen van beproefde systemen en technologieën. In de presentatie "GEALAN-acrylcolor®: het PMMA-oppervlak zet nieuwe accenten" werd bijvoorbeeld beschreven hoe zelfs een technologie die zich al meer dan 40 jaar heeft bewezen, nog steeds innovatief kan zijn en kan inspelen op actuele trends; er werden drie nieuwe trendkleuren gepresenteerd.

De presentatie van nieuwe methoden voor droge verlijming STV® en natte verlijming toonde aan dat gangbare processen altijd aan nieuwe omstandigheden kunnen worden aangepast en kunnen worden verbeterd. Met GEALAN-LINEAR®, een design-allroundsysteem in het 74 mm-segment, en GEALAN-KUBUS®, het eersteklas volledig glazen systeem, bleef de aandacht gericht op visueel moderne, rechtlijnige en toch altijd zeer functionele kunststof profielsystemen.

Trendonderwerpen duurzaamheid en digitalisering
De tweede dag van het Internationaal Forum voor de Toekomst was gewijd aan de hete hangijzers van het heden: duurzaamheid en digitalisering. Het evenement werd geopend door Charlotte Röber, algemeen directeur van EPPA, die het Europese duurzaamheidsbeleid met betrekking tot kunststofprofielen, de "Green Deal", toelichtte.

Vandaag is de bouwsector verantwoordelijk voor 40% van het energieverbruik in Europa - tegen 2050 wil de EU echter klimaatneutraal zijn. Hoe kan dit worden bereikt? "Spaar hulpbronnen - gebruik recyclaten", want, zoals Charlotte Röber uitlegde, de CO2-uitstoot werd in 2019 al met ongeveer 726.000 ton verminderd, alleen al door het gebruik van recyclaten in plaats van nieuw materiaal. Dr. Michel Sieffert, hoofd Onderzoek & Ontwikkeling bij GEALAN, legde uit hoe GEALAN niet alleen CO2, maar ook waardevolle energie bespaart door het gebruik van gerecycleerde materialen, eigen recycling installaties, efficiëntere machines en verbeterde transport- en logistieke processen.

GEALAN-directeur Ivica Maurović was zeer verheugd over de hybride première van het evenement en beloofde: "We hebben gezien dat deze opzet van het Internationaal Forum voor de Toekomst door alle partijen zeer goed is ontvangen. Dit moedigt ons aan om deze evenementenreeks in de toekomst voort te zetten, nieuwe ideeën te blijven nastreven en onderwerpen aan te dragen die van echte toegevoegde waarde zijn voor onze partners."

Meer informatie:
GEALAN
www.gealan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven