Dries Dilen van Vips and Friends:

"Altijd al mijn droom geweest om een zelfontworpen collectie in Parijs te presenteren"

Nog niet heel lang geleden, begin 2015 besloten drie ondernemers Vips and Friends op te richten. Zo timmeren Paul van den Rijen, Dries Dilen en Daniella Janssens momenteel al enige tijd aan de weg. Jaar in jaar uit zijn de zelfontworpen collecties decoratie, meubelen en verlichting te bewonderen tijdens Maison&Objet.


Dries Dilen, een van de drie oprichters van Vips and Friends.

"Het was altijd al mijn droom om in Parijs een eigen collectie te kunnen presenteren", vertelt Dries, die zich ontfermt over het creatieve werk. "Zeven jaar geleden in januari zijn we met het bedrijf gestart en hetzelfde jaar stonden we nog op Maison&Objet met een volwaardige collectie."

Al vanaf het eerste jaar vielen de ontwerpen van het Vlaamse bedrijf in de smaak bij bezoekers. Stapje voor stapje groeit het bedrijf, al is snel groeien absoluut niet het doel van Dries. "Wij willen zeker niet de wereld veroveren. Wel willen we nog wat groeien, maar we zijn heel voorzichtig. Organisch groeien is erg belangrijk voor ons."Ieder zijn expertise
De drie vennoten hebben ieder hun expertise. Zo houdt Dries zich onder andere bezig met het ontwerpen van producten, gaat Paul over de logistiek en neemt Daniella het financiële gedeelte op zich. De magazijnman, die volgens Dries voor twee personen werkt, maakt het team compleet.

Dries heeft altijd al in de interieurwereld gewerkt. Door de jaren heen heeft hij samen met Paul gewerkt, die internationale groothandel heeft gestudeerd. Ook met Daniella had Dries al contact. Zo ontstond het idee om een interieurgroothandel te starten.95% export
Het team is 'slechts' vier man groot, maar desondanks opereert het bedrijf internationaal. Sterker nog, 95% van de omzet is afkomstig van export. "De Europese markt is onze grootste afzetmarkt, maar tegelijkertijd hebben we klanten op andere continenten. Zo leveren we ook aan Australië en is onze grootste meubelklant gevestigd in Saudi-Arabië", vertelt Dries.

Het feit dat de producten van Vips and Friends over de hele wereld verspreid zijn, komt mede door samenwerkingen met interieurarchitecten. Binnen verschillende internationale projecten voor hotels en restaurants hebben de producten van het Vlaamse bedrijf een mooi plekje gekregen.Onderscheiden
Dries is zich er van bewust dat ze een relatief kleine speler zijn. Hierdoor moet het bedrijf zich op een bepaalde manier onderscheiden van zijn concullega's. "Kwaliteit van de producten, de service én vooral de na-service zijn we sterk in. Er kan altijd een probleem  ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het transport. Dan kunnen we enorm snel schakelen en het probleem oplossen." Dat maakt dat Vips and Friends trouwe klanten heeft, die al sinds dag één bij hen bestellen.

Productielocaties
Het interieurbedrijf heeft twee productielocaties waar het grootste gedeelte van de artikelen vandaan komen. De massief bronzen verlichting wordt met de hand gemaakt in Egypte. Dries voegt toe: "Alle meubels komen uit Bulgarije. Veel gebeurt nog met de hand, zoals de stoffering en het houtbewerken."

Tevens gebeurt de kwaliteitscontrole wel in België. Niks wordt naar de klant gestuurd voordat het gecontroleerd is. "Als er eens iets fout gaat tijdens de levering kunnen we precies achterhalen waar in het proces er een foutje gemaakt is. Niks wordt verstuurd als het niet 100% in orde is", besluit Dries.
Meer informatie:
Vips and Friends
Lage Vosbergstraat 83
2840 Rumst 
+32 15 65 57 92
info@vipsandfriends.com
www.vipsandfriends.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven