Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Contactloos betalen stijgt fors in populariteit

De jaarcijfers van de Betaalvereniging Nederland over betaaltransacties in 2021 laten zien dat het betaalgedrag onder klanten van winkels en andere dienstverleners fors is veranderd. Vooral contactloos betalen is zeer populair, signaleert ook ING.

De populariteit van contactloos blijkt namelijk ook uit de nieuwe Digitale Monitor van ING, een structureel onderzoek naar betaaltrends onder ruim 1500 Nederlanders. Uit de monitor blijkt dat waar klanten twee jaar geleden nog de meeste voorkeur hadden voor ‘dippen’ met de betaalpas in de betaalautomaat (pinnen), dit tegenwoordig duidelijk is verschoven naar contactloos betalen met mobiel, wearable of betaalpas. Maar liefst 43% geeft in 2021 de voorkeur aan contactloos betalen ten opzichte van 32% in 2019. Een reden om niet met contant geld te betalen is bijvoorbeeld omdat andere betaalmethoden meer gemak bieden (36%).


Foto ter illustratie: © Antonio Guillem | Dreamstime

Jeroen Losekoot, manager Dagelijkse Bankzaken bij ING: "Ook onder ING-klanten zien we dat steeds meer klanten gebruik maken van digitale betaalmethoden. Contactloos met de (mobiele) Betaalpas of creditcard, maar ook met een overschrijving of Betaalverzoek via de App of Mijn ING. Dat hangt ook samen met het feit dat het op steeds meer plekken mogelijk is om met digitale betaalmethoden te betalen. De resultaten van de Digitale Monitor laten goed zien hoe onze betaalgewoontes de afgelopen jaren zijn veranderd."

Bron: ING

Publicatiedatum: