"Er zijn geen plannen om de events uit te stellen"

Messe Frankfurt schrapt (bijna) alle beurzen

In verband met de exponentiële verslechtering van de pandemie wereldwijd en de daarmee gepaard gaande verscherpte reis- en contactvoorschriften worden de beurzen voor consumptiegoederen Christmasworld, Paperworld, en Creativeworld geannuleerd voor januari 2022 en Ambiente voor medio februari 2022. De regionaal georiënteerde vakbeurs Nordstil van 15 tot 17 januari 2022 in Hamburg gaat wel door.De in december nog gehoopte verlichting van de pandemische situatie is niet meer in zicht. In plaats daarvan verslechtert de situatie wereldwijd met een enorme, niet te voorziene dynamiek. Deze extreme verslechtering als gevolg van de verspreiding van het Omicron-virus in Europa en Duitsland maakt het momenteel onmogelijk voor Messe Frankfurt, als organisator van de toonaangevende internationale vakbeurzen Christmasworld, Paperworld, en Creativeworld, alsmede Ambiente, hun datum in Frankfurt eind januari en medio februari 2022 te behouden.

De vier evenementen, bestaande uit Christmasworld met de nadruk op seizoens- en feestdecoraties decoraties, Paperworld en Creativeworld met hun productassortimenten voor papier, kantoorbenodigdheden kantoorbenodigdheden, papierwaren en hobby-, handwerk- en kunstenaarsbenodigdheden en Ambiente met zijn sectoroverschrijdende productassortiment voor de tafel, keuken en huishoudelijke artikelen, meubilair en accessoires, woonconcepten, geschenken en modeaccessoires, zijn de erkende toonaangevende vakbeurzen in hun sectoren en openen het handelsjaar in hun respectieve segmenten.

Zelfs in een gereduceerde numerieke vorm zouden de vier vakbeurzen nog steeds de toonaangevende voor hun respectieve productsegmenten. De exponentiële toename van het aantal besmettingen wereldwijd in een zeer korte tijd en de daarmee gepaard gaande veelheid van ontwikkelingen en beslissingen die
die duidelijk buiten de invloedssfeer van de organisator liggen, hebben geleid tot een aanzienlijke verslechtering van de algemene voorwaarden en noodzakelijke voorwaarden voor het houden van de vier toonaangevende vakbeurzen als belangrijke evenementen van internationaal belang, respectievelijk eind januari en medio februari 2022. Deze ontwikkelingen omvatten de classificatie van Duitsland als hoogrisicogebied gebied en de daarmee gepaard gaande reiswaarschuwingen en internationale en intercontinentale
reisbeperkingen in landen als India, Japan en de Verenigde Staten, alsmede de bijbehorende quarantaineverplichtingen. Even belangrijk zijn de gestaag stijgende besmettingscijfers cijfers en de bijbehorende dringende oproep, onder andere door het Robert Koch Instituut en de raad van deskundigen van de Duitse Bondsregering, om de contacten verder te beperken tot een minimum te beperken en alle grote evenementen af te gelasten. Op dit moment is er zelfs nog meer internationaal gevreesd dat de kritieke infrastructuur niet in stand zal kunnen worden gehouden als gevolg van de zeer besmettelijke Omicron-variant. De wereldwijde bereidheid om te reizen daalt op dit moment enorm.

"Deze beslissing was allesbehalve gemakkelijk voor ons. Maar in overleg met grote delen van de industrieën die op de beurzen vertegenwoordigd zijn, is het nu onze verantwoordelijkheid om deze moeilijke stap te zetten. De afgelopen maanden stonden in het teken van optimisme, energie en ideeën om Christmasworld, Paperworld, Creativeworld en Ambiente een succesvolle nieuwe start te geven na de verplichte onderbreking in 2021", zegt Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt. "Onze dank gaat dan ook uit naar al onze partners uit de consumentengoederen sector, of het nu gaat om exposanten, bezoekers, verenigingen of de media, die tot het einde toe met ons hebben samengewerkt aan de en die, net als wij, hun hart en ziel, energie en passie hebben gestoken in
de organisatie ervan."

Er zijn geen plannen om de beurzen uit te stellen. Braun legt uit: "Aangezien de trendgerichte order cycli van de internationale consumptiegoederenindustrie een jaarlijks evenement aan het aan het begin van het jaar, zou een verschuiving naar de tweede helft van het jaar niet voldoen aan de behoeften van de exposerende bedrijven en bezoekers."

Nordstil vindt plaats in Hamburg van 15 tot 17 januari 2022
In het belang van de betrokken sectoren wordt niet geraakt aan de planning en uitvoering van Nordstil van 15 tot en met 17 januari 2022. Deze vakbeurs zal op dit tijdstip in de Vrije en Hanzestad Hamburg plaatsvinden wegens andere algemene voorwaarden voor de lokale
uitvoering. De uiterst onstabiele situatie wordt echter voortdurend opnieuw bekeken en beoordeeld in nauwe uitwisseling met de betrokken lokale autoriteiten en partners uit de sector.

De digitale platforms van Messe Frankfurt voor zakelijk succes
Messe Frankfurt helpt retailers al sinds 2019 actief om zichzelf te helpen met Nextrade, het eerste order- en datamanagementplatform voor de woon sector, en Conzoom Solutions, een informatieplatform voor de wereldwijde consumentengoederen sector. "Een tweede jaar zonder passende bestel-, inspiratie- en netwerkformats vormt een aanzienlijke en in sommige gevallen existentieel bedreigende uitdaging voor retailers wereldwijd," legt Braun uit. "Met onze digitale aanbiedingen ondersteunen we specifiek onze partners in industrie en handel in deze volatiele situatie. Daarnaast zullen we al onze energie en al onze energie en optimisme in veilige en veelbelovende beurzen. Want er is geen substituut voor ontmoeting in het echte leven."
Informatie over de planning van de Frankfurtse beurzen voor consumptiegoederen voor 2023 zal begin februari 2022 bekend gemaakt worden.

Meer informatie:
Messe Frankfurt Exhibition GmbH
Ludwig-Erhard-Anlage 1
60327 Frankfurt am Main
Tel.: +49 69 75 75-5871
info@messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven