'Financiële injectie van 1,2 miljoen euro bleek niet genoeg te zijn'

Ontwikkelaar duurzaam alternatief voor hardhout failliet

Gisteren, donderdag 16 december is een ontwikkelaar van duurzame kokosnootplaten failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Als curator is aangesteld Vincent van den Bos. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door onderneemster Silvia ten Houten. Het gaat om het bedrijf Goodhout, dat producten produceert van het afval van kokosnoten.Eerder dit jaar leken er nog geen problemen te zijn bij Goodhout. Oprichter Silvia ten Houten was in maart nog te gast bij de radiozender BNR. Toch bleken de problemen zich op te stapelen. "Ik heb afgelopen dagen vanuit surseance bekeken of het bedrijf bestaansrecht en voldoende financiële middelen had", zegt curator Van den Bos tegen RTL nieuws. "Omdat dat niet het geval bleek, is de surseance nu omgezet in een faillissement."

Door de jaren heen geleden heeft Goodhout een aantal financiële injecties gehad, om onder andere een productiefabriekje operationeel te maken. Zo ontving het bedrijf tussen 2017 en 2019 ruim 142.000 euro aan subsidies en werd er 1,2 miljoen euro ophaalde met de uitgifte van aandelen.In 2015, een jaar na de oprichting van Goodhout, wist het bedrijf nog een binnen te slepen. Een Accenture Innovation Award kwam op naam van de onderneming te staan. Toentertijd gaf Silvia aan in 2020 meerdere fabrieken te willen openen in Azië.

Volgens curator Van den Bos zijn er mogelijk oplossing te bedenken voor Goodhout. Zo gaat hij de komende tijd onderzoeken of een doorstart 
vanuit het faillissement een optie is. "Doelstelling daarbij is het behoud van een zo groot mogelijk deel van de onderneming, die een mooie maatschappelijke betekenis kan hebben. Ook wil ik de werkgelegenheid zo veel mogelijk behouden", vertelt hij tegen RTL Nieuws.

Bron: RTL Nieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven