Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joyce Pont van TePe Metal: "Door onze levertijden krijgen we er juist meer klanten bij"

Dat er sprake is van een dynamische markt merkt TePe Metal uit 's Heerenberg ook. Woordvoerster Joyce Pont weet te vertellen dat dit voor het staalbewerkingsbedrijf, dat onder andere onderstellen voor meubels maakt, grotendeels ten goede is gekomen. "Door de lange levertijden vanuit het Oosten hebben we er nieuwe klanten bijgekregen, want wij kunnen over het algemeen wel snel uitleveren."



Meubelbranche 

Naast dat het bedrijf voor Dutch Master Roasters koffiebranders maakt, wordt er in de loodsen veel gelast voor de interieurbranche. "Grappig is dat er voorheen volledige interieurs werden besteld bij de woonwinkels. Nu zijn dit vaak plukjes. De een bestelt een tafel en koopt de stoelen later en de ander kiest eerst voor een nieuw bed en dan de nachtkastjes. Dit komt omdat er meer verbouwende mensen zijn in plaats van nieuwbouwende mensen die per ruimte het huis aanpakken." 



Tekorten
Toch ervaart het bedrijf ook de nodige nadelen van de huidige omstandigheden. "Door de overstromingen in Belgiƫ en Duitsland afgelopen zomer zijn veel toeleveranciers gesloten geweest. Dit in combinatie met het coronavirus, waardoor er minder personeel werkzaam was op vloer, werd er minder staal geproduceerd. Inmiddels kunnen we weer aan genoeg staal komen zodat de levertijden vrijwel weer op het oude niveau zitten."

Daar zijn ze bij TePe Metal blij mee. "Nu de productie in Aziƫ en het vervoer daar vandaan stropt kunnen wij de snelheid bieden aan onze klanten zoals gewend maar met een hogere Hollandse kwaliteit. We zien dat dit nieuwe accounts aantrekt. Zo was er onlangs een klant die nog voor de kerst een order geleverd wilde hebben, dit is bij ons mogelijk."



Footprint
Het voordeel van de hoge containerprijzen en het dichterbij huis produceren is dat men een betere ecologische footprint krijgt. "Juist iets dat anno 2021 erg actueel is." Het staalbewerkingsbedrijf vindt dit steeds belangrijker worden. "Voor onze klanten wordt het een groter aandachtspunt, maar ook wij als producent willen hier goed op gaan letten. Zo willen we onderstellen van tafels gaan produceren volgens het flatpack idee. Zo nemen ze minder ruimte in en kunnen er dus meer vervoerd worden zonder extra ruimte in beslag te nemen." 
Velen verstaan onder flatpack bouwpakketten met bouten en moeren, maar TePe Metal wilt dit anders aanpakken. "We zijn niet het standaard metaalbedrijf, dus ook hierin willen we onze klanten verrassen."

Meer informatie:
TePe Metal
www.tepemetal.nl