Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ambiente en Christmasworld vooralsnog veilig

Heimtextil 2022 van de agenda gehaald

Gezien de verslechterde situatie in Duitsland is besloten om Heimtextil, die van 11 tot en met 14 januari 2022 op de agenda stond, te annuleren. Vorige week bevestigde de organisatie nog dat de januari-editie door zou gaan. Messe Frankfurt is nu, samen met de exposanten, naar oplossingen aan het zoeken. Een zomereditie zou een mogelijkheid kunnen zijn. De evenementen Ambiente en Christmasworld, die later gepland zijn, kunnen vooralsnog doorgaan.Aftrap
Heimtextil is als internationale vakbeurs altijd de aftrap geweest van het voorjaars beursseizoen en is de eerste grote internationale beurs in Duitsland direct na Kerstmis en Nieuwjaar met exposanten en bezoekers uit meer dan 135 landen. De exponentiële toename van het aantal besmettingen in een zeer korte tijdspanne en de daarmee gepaard gaande ontwikkelingen en resoluties die duidelijk buiten de invloedssfeer van de organisator liggen, hebben geleid tot een aanzienlijke verslechtering van de algemene voorwaarden en noodzakelijke vereisten voor het houden van Heimtextil als een belangrijke vakbeurs van internationaal belang in dit vroege stadium.

2G
Deze ontwikkelingen zijn met name de classificatie van Duitsland als risicogebied en de daarmee gepaard gaande reiswaarschuwingen, internationale en intercontinentale reisbeperkingen in India, Japan, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, alsmede de quarantaineverplichting en de "2G"-vereisten (alleen met gevaccineerde of herstelde status) zonder erkenning van de WHO-vaccinlijst in Duitsland. Even belangrijk zijn de snel stijgende infectiecijfers en de daarmee gepaard gaande dringende oproep, onder meer door het Robert Koch Instituut, om contacten tot een minimum te beperken en alle grote evenementen af te zetten.

Een groot aantal van de exposerende en bezoekende bedrijven op Heimtextil reageren hierop momenteel met reis- en beursverboden uit een verplichting om hun werknemers te beschermen tegen gezondheidsrisico's te beschermen. De wereldwijde reisbereidheid blijft snel afnemen.

De planning en de organisatie van de andere voorjaarsbeurzen Ambiente en Christmasworld wordt niet beïnvloed. Vanwege hun latere datums in het jaar, respectievelijk eind januari en midden februari, is er voor deze beurzen op dit moment nog tijd. De uiterst onstabiele situatie wordt voortdurend opnieuw bekeken en geëvalueerd in nauw overleg met de betrokken autoriteiten en partners.

Meer informatie:
Heimtextil
www.heimtextil.messefrankfurt.com

Publicatiedatum: