Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Igor Faccioli en Jonas Vanassche van Initeam richten pijlen op de Nederlandse markt:

"Win-win-win-situatie creëren met software voor slaapcomfort- en interieurwinkels"

Door de jaren heen is Initeam, voormalig Soft Naert, uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van bedrijfssoftware voor organisaties actief in de meubel-, slaapcomfort- en interieursector. Het Vlaamse bedrijf is niet alleen in België sterk vertegenwoordigd, maar heeft ook klanten in Nederland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Al jaren lang maakt de onderneming een constante groei door en deze lijn zetten ze in Izegem maar al te graag door.

"Stilstaan is achteruitgaan", zegt sales- en marketingmanager Igor Faccioli. "We investeren veel in research en development, zodat we een duidelijke meerwaarde bieden aan onze klanten. Hiermee creëren we een win-win-win situatie: Als wij de leverancier en de winkelier ontzorgen met onze ERP-software, dan halen wij hier ook voldoening uit.”

ERP staat voor Enterprise Resources Planning. In gewone mensentaal is dit één softwarepakket dat alle processen en informatie van een bedrijf centraliseert. Alle belangrijke operationele, commerciële en financiële informatie bevindt zich op één database en is met elkaar gekoppeld.


Igor Faccioli en Jonas Vanassche.

Meubel- en slaapcomfortwinkels
Initeam biedt verschillende oplossingen aan voor meubel- en slaapcomfortwinkels. "De oplossingen die wij bieden voorkomen dubbel werk en zorgen ervoor dat fouten vermeden worden. De tijd die overblijft kan de klant vervolgens investeren in de groei van hun bedrijf", vertelt business developer Jonas Vanassche.

eMeubel is het meest gebruikte softwarepakket voor meubel- en slaapcomfortzaken in België. Het pakket is gericht op grotere winkels met complexere processen. Daarnaast biedt Initeam Furnqube aan, een online ERP dat toegankelijk is op ieder apparaat. Dit softwarepakket is vooral gericht op gebruiksgemak en kleinere winkels.
De eCat Configurator is een derde product waarmee de winkel, groothandel en/of fabrikant  zelf een digitale configurator voor een productgamma opbouwt. Verkopers beschikken zo telkens over de juiste opties en prijzen.


Het team van Initeam.

B2B klantenportaal
Volgens Igor is het integreren van een B2B klantenportaal tegenwoordig erg populair. "Je ziet dat steeds meer groothandelaren investeren in een portal. Hier kunnen klanten van hen inloggen, producten configureren, bestellingen plaatsen, en de levertijden terugvinden. Een oplossing die wij eveneens aanbieden.

Het integreren van verschillende soorten systemen is vandaag de dag een grote uitdaging voor veel bedrijven”, vult Jonas aan. "Wij verbinden leveranciers en winkels met elkaar aan de hand van een klantenportaal of een digitale catalogus."Verschillen per land
Per land kunnen de verschillen in wensen en benodigdheden van klanten groot zijn. Igor legt uit waarom juist Initeam de geschikte partner is voor deze internationaal opererende bedrijven. "We werken dag in dag uit met grote producenten, die eigen winkels hebben door heel Europa. Door deze ervaringen begrijpen we de problematiek van de fabrikant én retailer. Zo kunnen we hen beter van dienst zijn."

Ook niet iedereen kan zich vinden in een standaardoplossing. Met op maat gemaakte oplossingen vertaalt Initeam de succesvolle manier van ondernemen naar de meest geschikte ERP-software. Het voordeel hiervan is dat er enkel betaald wordt voor wat er werkelijk nodig is, want onnodige functies worden vermeden. Zo biedt Initeam een A tot Z-aanpak aan op vlak van optimaliseren en digitalisering van bedrijfsprocessen, dat per land aangepast kan worden.

Stappen in Nederland
Het vizier is in de toekomst ook op Nederland gericht. "Dit is een belangrijke markt, waar we nog veel potentieel zien. We zijn steeds op zoek naar constructieve samenwerkingen en merken dat onze no-nonsense aanpak ook over de grens aanslaat. Vandaag werken we reeds samen met Nederlandse leveranciers, winkels en zelfs andere software aanbieders. The best is yet to come”, besluit Igor.

Meer informatie:
Initeam
Rijksweg 57
8870 Izegem
+32 (0)51 30 85 37
[email protected] 
www.initeam.com