Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fabrikant verkoopt afdeling matrassen en lattenbodems voor 122 miljoen euro

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal de business line Slaapcomfort worden verkocht aan de Aquinos Group voor een ondernemingswaarde van 122.4 miljoen euro. Dat kondigt Recticel aan, nadat het bedrijf een bindende overeenkomst heeft gesloten voor de verkoop aan de Portugese groep. Verwacht wordt dat de transactie in het eerste kwartaal van 2022 zal worden afgerond. Dat meldt 

De Scandinavische slaapcomfortactiviteiten zullen bij Recticel blijven en worden geïntegreerd in het segment Living & Care van Recticel Engineered Foams. De netto-opbrengst na transactiekosten zal naar verwachting 97 miljoen euro bedragen, behoudens aanpassingen bij afsluiting. 17,9 miljoen euro IFRS 16-verplichtingen zullen eveneens worden overgedragen.


Beka, onderdeel van Recticel.

Matrassen, lattenbodems en boxsprings
Recticel's Slaapcomfort business line ontwikkelt en produceert consumentklare matrassen, lattenbodems en boxsprings, voornamelijk op de markt gebracht onder populaire merknamen zoals Beka, Lattoflex, Literie Bultex, Schlaraffia, Sembella, Superba en Swissflex, evenals ingredient brands waaronder GELTEX inside. De Slaapcomfort-activiteiten bestaan momenteel uit 9 productielocaties in zeven EU-landen - Oostenrijk (1), België (2), Duitsland (2), Polen (1), Roemenië (1), Zwitserland (1) en Nederland (1) - waar ongeveer 1.555 mensen werken. In 2020 genereerde de business line een totale omzet van EUR 225,9 miljoen, exclusief de Scandinavische Slaapcomfort-activiteiten.

Aquinos
De Aquinos Group, die in 1985 werd opgericht, is een private onderneming met hoofdkantoor in Sinde - Tábua (Portugal). Aquinos is een van de grootste producenten van gestoffeerde meubels en matrassen in Europa met meer dan 3.300 werknemers en productievestigingen in Portugal, Frankrijk en Polen. Aquinos, met een jaaromzet in 2020 van EUR 370 miljoen, wil zijn activiteiten op het gebied van beddengoed verder ontwikkelen door zijn bestaande productaanbod aan te vullen met sterke merken, en zijn klantenbestand en geografische reikwijdte uit te breiden.

Meer informatie:
Recticel
www.recticel.com

Publicatiedatum: