Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Waarom kan ik niet in slaap vallen?'

Onze hormonen bepalen veel van wat er in ons lichaam gebeurt en twee ervan zijn van cruciaal belang voor ons circadiane ritme. De hormonen cortisol en melatonine zijn van nature aanwezig in ons lichaam, waarbij cortisol overdag actief is en melatonine wanneer we slapen. Als onze cortisolspiegels te hoog zijn wanneer het tijd is om te slapen, is het moeilijk om tot rust te komen.

Om een goed circadiaan ritme te hebben, moet de interactie tussen de twee hormonen werken. Je hebt het stresshormoon cortisol nodig om je lichaam en hersenen te activeren. Tijdens het eerste uur dat je wakker bent, geeft je lichaam extra cortisol af om je hersenen aan het werk te zetten en je lichaam in beweging te krijgen. De productie gaat de hele dag door, maar vertraagt 's avonds. Dan begint de afgifte van het slaaphormoon melatonine, dat je lichaam vertelt dat het tijd is om te rusten, zodat je lichaam en hersenen zich kunnen herstellen. De afgifte van melatonine helpt je te ontspannen en u voor te bereiden op de slaap.


Cura Pearl Premium.

Proefslapen
Cure of Sweden biedt alle nieuwe klanten een Happy Customer Guarantee. Mensen kunnen een Cura dekbed thuis uitproberen en na 30 nachten beslissen of het dekbed voor een betere slaap heeft gezorgd, Als dit niet het geval is mag het geruild worden of krijgt de klant zijn geld terug.

"Bij Cura streven we ernaar om mensen te helpen gezonder te slapen", zegt Filip Andersson, Product Development Manager bij Cura of Sweden. "Sinds de lancering in 2017 hebben meer dan een half miljoen mensen het verschil gevoeld met onze verzwaringsdekens - betere slaap en een actiever dagelijks leven. Met de Happy Customer Guarantee willen we meer mensen de kans geven op een gezondere nachtrust."

Neem de tijd
Uit onderzoek van CURA blijkt dat 90% van de gebruikers sneller in slaap valt, een betere nachtrust heeft en de volgende dag alerter wakker wordt. Daarom wilt Cure meer mensen de kans geven om een verzwaringsdeken voor een langere periode thuis uit te proberen met de Happy Customer Garantee.

Moeite met inslapen
Als je gestrest bent, stijgt het cortisolniveau in je lichaam en kan je lichaam niet tot rust komen omdat de afgifte van melatonine niet op gang komt. Hierdoor val je moeilijk in slaap en word je 's nachts gemakkelijker wakker.

Stopt het stresshormoon
Een verzwaringsdeken geeft een aangename druk tegen het lichaam die je helpt ontspannen. Het zorgt ervoor dat de hersenen signalen afgeven om de afgifte van cortisol te verminderen en tegelijkertijd de afgifte van melatonine te verhogen. Het verhoogt ook de niveaus van de gelukshormonen oxytocine en serotonine, die ook een positief effect hebben op je slaap.

Meer informatie:
Cura of Sweden
www.curaofsweden.com

Publicatiedatum: