Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koninklijk Paar bezoekt Auping fabriek

Het Koninklijk Paar bracht een streekbezoek aan Deventer, Raalte en Olst-Wijhe, drie gemeenten in het zuidelijk deel van Salland (Overijssel). Het streekbezoek startte in Deventer en stond in het teken van het vermogen van de regio om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan te passen door samen te werken. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wandelden door het Havenkwartier en bezocht enkele ondernemers en spraken met over de manier waarop Deventer de ontwikkeling van de stad vorm geeft.


Het Koninklijk Paar in de Auping fabriek. Foto RVD

Na de stadswandeling bezocht het Koninklijk Paar de Auping fabriek, samen met Commissaris van de Koning van Overijssel, de heer Andries Heidema en met de heer Ron König, burgemeester van Deventer. Het bezoek stond in het teken van duurzame productie. Jaarlijks worden in Nederland 1,5 miljoen matrassen afgedankt. Door innovatie, verduurzaming en hergebruik van materialen levert het bedrijf samen met partners een bijdrage aan vermindering van het matrassenafvalprobleem.

Auping bracht vorig jaar als eerste fabrikant ter wereld een volledig circulair matras op de markt. Het Koninklijk Paar ging in gesprek met algemeen directeur Jan-Joost Bosman en Auping onderzoeker Geert Doorlag over de inspanningen rondom innovatie en verduurzaming. Om de circulaire transitie te realiseren en uitdagingen te overwinnen is samenwerken heel belangrijk. Daarom sloten Job Dröge namens Innofa en Chantal Jörissen namens Covestro-Niaga aan als partners binnen onze keten.

Aansluitend kreeg het Koninklijk Paar een korte rondleiding. In ons naaiatelier lieten Martijn van Haaf, directeur Operations, en collega's zien hoe we onze circulaire matrassen maken.

Bij de afsluitende bijeenkomst op Kasteel De Haere in Olst gaf Koning Willem-Alexander aan zeer dankbaar te zijn dat het, ondanks de beperkingen die de coronaregels opleggen, is gelukt een mooi streekbezoek neer te zetten in Salland. “Het was fantastisch”, aldus de koning, die echt heeft ervaren dat Salland een eigen identiteit heeft.

Publicatiedatum: