Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interieurblogger geeft tips over kleurgebruik

Souraya Hassan van Binti Home: "Op zoek naar de juiste balans"

Het kiezen van kleur voor in huis en dan vooral kleurcombinaties, hoe pak je dat nou aan? Interieurblogger Souraya Hassan, die begin dit jaar een samenwerking met verfleverancier Flexa aanging, geeft tips over kleurgebruik.

"Allereerst wil ik graag zeggen dat ik vind dat je alle kleuren met elkaar kan combineren, niets is te gek", vertelt de 31-jarige ondernemer in haar blog Benti Home. "Wel is het zo dat het combineren van kleuren een bepaalde sfeer en uitstraling zal geven. Combineer je bijvoorbeeld kleuren van dezelfde toon met elkaar dan kan het interieur soms wat zwaar of vol ogen terwijl als je hier wat lichtere of donkere tinten bij doet, ontstaat er net weer wat meer contrast. Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar de juiste balans."


Interieurblogger Souraya Hassan.

Kleurenpalet
Het proces begint volgens Souraya, die zich laat inspireren door haar Nederlandse en Egyptische afkomst, altijd met het maken van een kleurenpalet. "Of je nou met een complete verbouwing aan de slag gaat of dat je jouw huidige interieur een re-styling wilt geven; een kleurenpalet is jouw houvast. Dit kan je doen door met kleurstalen aan de slag te gaan en die kun je ook zelf maken. Zo vind ik het fijn om houten schijfjes te verven met de Flexa Kleurtesters omdat ik zo eindeloos kan combineren."
Vervolgens kunnen er kleurencombinaties gemaakt worden. Volgens Souraya zijn er drie basissferen: naturellen, groentinten of warme aardekleuren.Naturellen
Souraya vervolgt: "Kies je voor naturellen in jouw interieur dan kan je verschillende kanten op. Beige en zandtinten of juist een vleugje bruin. Bruin is dé trendkleur van dit moment (en zal nog wel even blijven) en je ziet het in heel veel verschillende tinten terugkomen. Op bovenstaande kleurenpaletten zie je dat links de kleuren dichtbij elkaar liggen en het palet rechts wordt net even wat luchtiger en doorbroken door de toevoeging van de kleur Binti Oasis."Warme aardetinten
"Pure inspiratie vanuit de natuur met terra en camel tinten. Mooi is om met verschillende kleurnuances te werken voor een levendige natuurlijke sfeer. Terra en terra roze zijn ook trendkleuren en het is zo mooi te combineren met zachte pure tinten als zalm, klei en okers. Ook op bovenstaande paletten zie je dat je enerzijds heel ton sur ton kan gaan, dus met tinten die dichtbij elkaar liggen zoals de Binti Clay, Binti Sweets en Binti Desert", legt Souraya uit.Groen combineren
Groentinten zijn volgens Souraya echt een evergreen. Ze worden al jaren toegepast in huis en groen is met zoveel verschillende kleuren te combineren. "Enerzijds kan je gaan voor een pastel palet. Pastelkleuren geven een interieur een zachte uitstraling, iets liefs en vertrouwds. Het interieur krijgt een hele chique en stijlvolle uitstraling als je groentinten combineert met bruintinten en bijvoorbeeld zwart. Voeg je hier accentkleuren terra of geel aan toe dan ontstaat er weer een krachtig palet. Kies eens voor een gele tint met een groene ondertoon zoals Full Olive. Je zult zien dat dit heel mooi aansluit bij de andere groentinten in de ruimte."Ze voegt hier nog aan toe: "Wel goed om te weten dat groen een koele kleur is. Dus mocht je licht vanuit het noorden krijgen dan zal dit de koele ondertoon versterken. Je kan wat warmte toevoegen door te werken met warme materialen zoals notenhout, warme stoffen, een fijn vloerkleed, koper of messing en grove weefsels. Warme accentkleuren met roodtinten, roze tinten of juist terra tinten brengen uiteraard ook meteen meer warmte in een ruimte."

Meer informatie:
Benti home | Souraya Hassan
[email protected]
www.bintihomeblog.com