Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beter Bed en KarTent lanceren bed van karton

Vandaag, op Duurzame Dinsdag, lanceren Beter Bed en kartonspecialist KarTent het Paper Bed. Een kartonnen bed dat comfortabel en duurzaam slapen mogelijk maakt voor een toegankelijke prijs. Het Paper Bed wordt gemaakt van Nederlands hergebruikt karton en is 100% te recyclen. De partners brengen samen ook andere kartonnen producten uit onder de lijn Paper Bed zoals: nachtkastjes, bedlampen en kledingkasten. De nieuwe duurzame producten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Beter Bed en de KarTent Webshop en in de nieuwe winkel van Beter Bed in Groningen, aan het Sontplein.

Dat een kartonnen bed fijn slaapt is in Tokio door de Olympische sporters wel bewezen; zij sliepen namelijk op karton. Naast het uitstekende slaapcomfort zijn kartonnen bedden ook zeer duurzaam. Het bed is ontworpen om de belasting op het milieu te minimaliseren. Dit doen Beter Bed en KarTent onder andere door middel van zo klein mogelijke verpakkingen voor efficiënte bezorging. Verder wordt alles gemaakt in Nederland en is altijd 100% recyclebaar.Duurzaamheid
Jaap Westland, Sustainability & CSR Manager van Beter Bed Holding legt uit waarom de slaapspecialist samen met KarTent het Paper Bed introduceert: "Beter slapen is een belangrijke factor voor een gezond leven. Paper Bed zorgt niet alleen voor een onbezorgde nachtrust, maar draagt ook bij aan het verminderen van energieverbruik en CO2-uitstoot. De Nederlandse consument krijgt een steeds groter bewustzijn voor het milieu. Zo combineren we de behoefte naar een goede, kwalitatieve nachtrust en de behoefte naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Zo werken wij met respect voor mens en milieu."

Timo Krenn, CFO van KarTent: “Met KarTent zijn wij constant bezig met het ontwikkelen van slimme en duurzame kartonnen producten. Door de samenwerking met slaapexpert Beter Bed kunnen wij onze duurzame slaapproducten in nog meer huishoudens krijgen. Op deze manier maken we duurzaamheid toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.”

Het kartonnen bed
Het Paper Bed beschikt niet over de traditionele lattenbodem, maar slaapt door de bijzondere eigenschappen van de kartonnen bodem uiterst comfortabel. Het 7 mm dik Nederlands hergebruikt karton in combinatie met FSC-gecertificeerde houtvezels maakt dat het Paper Bed tot 200 kilogram per vierkante meter kan dragen en toch heel licht is. Een bed naar vier hoog tillen is hierdoor geen enkel probleem. 

Het Paper Bed is beschikbaar in verschillende breedtematen en doordat het bed 5 centimeter korter is dan het matras, blijft deze altijd stevig op zijn plek. Naast het duurzame slaapcomfort van het Paper Bed is het ook uiterst praktisch. Zo heeft het bed twee lades bij een eenpersoonsbed en vier bij breedtematen vanaf 120 centimeter. Ideaal voor het opbergen van kleding en losse spullen.

En als er een keer een vlek op je kartonnen bed ontstaat, dan is afnemen met een droge of licht vochtige doek meestal voldoende om dat ongelukje weg te poetsen. Maar het Paper Bed is ook te personaliseren, het laat zich namelijk makkelijk beschilderen.

Samenwerking met KarTent
De samenwerking tussen Beter Bed en KarTent komt niet als een verrassing. Met Beter Bed als marktleider op het gebied van slaapcomfort en het karton specialisme van KarTent zijn deze bedrijven de perfecte bedpartners. De Paper Bed-lijn bestaat uit de eerste producten die uit deze samenwerking voortkomen, maar er gaan zeker nog meer producten volgen.

KarTent is een Amsterdamse start-up, sinds 2015 actief met verduurzaming van festivalcampings door verkoop van een tent van gerecycled karton, ‘de KarTent’. Inmiddels is KarTent een echte kartonspecialist die volledige huizen in kan richten. Van bedden, speelgoed, kasten of kantoor artikelen, alles is gemaakt van 100% karton. Karton wordt vaak geassocieerd met dozen, maar de mogelijkheden met karton zijn eindeloos. Door het gebruikt van Kraft karton zijn de producten super sterk en volledig te recyclen. Alle producten worden daarnaast gemaakt in Nederland, om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Meer informatie:
Beter Bed
www.beterbed.nl

Publicatiedatum: