Via GoFundMe is een inzamelingsactie op touw gezet

Verwoestende brand vaagt winkel weg

"Helaas heeft een verwoestende brand onze mooie winkel geheel weggevaagd. Dat doet echt wel pijn. Verschrikkelijk pijn. Al die mooie dingen! Weg! In 11 jaar opgebouwd. Niet zomaar te vervangen. Natuurlijk gaan we door."

Dat melden Anita Grevink en haar man Hans, nadat hun meubel- en decoratiewinkel Natuurlijk African Slate and Tiles (AST) op zaterdag 1 mei compleet is afgebrand. 

Het vuur legde het complete pand in de as. FOTO FACEBOOK

Ze werden zaterdagochtend om half acht gebeld door een kennis vanaf het bedrijventerrein, schrijft het Noordhollands Dagblad. "BOL staat in brand, zei hij, de rook komt al onder de deur door. Ik dacht, nee hè, als zij eraan gaan, gaan wij ook, dan is er geen houden meer aan." 

Anita en Hans keken uit het zolderraam en zagen dikke zwarte rook. "We zijn er met de hele familie naartoe gereden. Het was inderdaad bij ons ook al, het was meteen groot. Het stond bij BOL vol met autobanden."

Natuurlijk African verkoopt onder andere robuust eiken meubelen, natuursteen voor binnen en buiten en vele woonaccessoires. De focus ligt op duurzaamheid. "Daarom verkopen wij producten die een leven lang mee kunnen gaan", is op de bedrijfssite te lezen. In het interview met het Noordhollands Dagblad vertelt Anita dat de zaak net weer een paar dagen open was na het versoepelen van de coronarestricties. "We hadden daar allemaal mooie, specifieke producten staan. Unieke stukken. Alles is weg."

Op Facebook schrijft ze: "Op het adres Bijlestaal 12 in Broek op Langedijk hebben we sinds december vorig jaar een pand waar een groot gedeelte van de buitenmeubels staan, en nog andere dingen. Daar zijn jullie nog steeds welkom. En we gaan zo snel mogelijk op zoek naar een plekkie waar we weer unieke, mooie items voor jullie gaan neerzetten. Dat is onze passie en dat blijft onze passie! Blijf bij ons komen. We hebben jullie hard nodig de komende tijd. We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen."

Inzamelingsactie
Via GoFundMe is een inzamelingsactie op touw gezet. De initiatiefnemers melden: "Natuurlijk AST is een bedrijf dat bijna 12 jaar terug door Hans en Anita Grevink als kleine onderneming begon, maar inmiddels is uitgegroeid tot een prachtige onderneming door liefde en passie. Menig mens blij gemaakt met de prachtige spullen en de warme harten van deze twee mensen.

Nadat zij de lockdown hebben weten te doorstaan mochten zij eindelijk weer volledig open op 28 april. Met hart voor de klant en zaak keken zij hier natuurlijk vol liefde naar uit.

Totdat op 1 mei een gigantische brand is uitgebroken in het pand naast Natuurlijk AST. Deze brand is overgegaan op het pand waar zij hun hele winkel, voorraad en het kantoor hadden. Ze zagen hun droom in vuur en vlam opgaan. Alles waar ze de laatste 12 jaar  zo hard voor hebben gewerkt is weg en niks meer van over gebleven.

Om deze lieve mensen een hart onder de riem te steken hebben wij deze inzamelingsactie opgezet. Zodat zij na 12 jaar weer verder kunnen gaan en op kunnen bouwen vanaf waar zij gebleven waren.

Wij vragen iedereen die zich kan vinden in de pijn of weet wat voor barmhartige mensen Hans en Anita zijn om een kleine bijdrage te leveren, van bijvoorbeeld een kopje koffie. Alle kleine beetjes helpen deze mensen weer op de been te komen. ❤️

Zij zullen jullie ontzettend dankbaar zijn!"

Maandagochtend was er al € 10.612 ingezameld van het uiteindelijke doel van € 40.000.

Bronnen:
www.noordhollandsdagblad.nl
www.natuurlijkast.nl
www.facebook.com
www.gofundme.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven