Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Sophie Wantia een jaar na het winnen van Joke Veeze award

"Ik wil dat mijn producten allemaal handgemaakt en uniek blijven"

Waar Sophie Wantia vorig jaar nog haar focus had op de mode heeft ze nu haar horizon verbreedt. "Ik wil een volledige Studio Wantia wereld kunnen neerzetten. Dus naast mode ook prints in interieur, meubelstoffen en wandcollages. Met dat laatste ben ik al een eind in het ontwerpproces en dit wordt goed ontvangen door het publiek", vertelt de jonge ontwerpster (26) enthousiast. "Met mijn speelse werkwijze en gebruik van vorm, kleur en materiaal kan je zoveel kanten op dat je nooit klaar bent."

Vooralsnog verkoopt ze haar producten via de eigen Instagrampagina. "Ik wil dat mijn producten allemaal handgemaakt en uniek blijven. Het produceren in grote oplagen is iets dat ik graag wil voorkomen."


"Ik wil een volledige Studio Wantia wereld kunnen neerzetten."

Met haar designstudio won ze vorig jaar de Joke Veeze award. De jury van de awards roemde in 2020 de bijzondere familie van patronen van Sophie Wantia. Sophie uit Utrecht heeft in 2019 de opleiding Fashion Design voltooid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). 

Vandaag de dag is Sophie met haar studio niet meer op dezelfde plaats als toen. "Ik heb van het prijzengeld een snijplotter en transferpers aangeschaft. Hiermee kan ik nu mijn ontworpen dessins laten snijden uit vinyl en vervolgens op stof drukken met behulp van de hittepers. Een techniek waar ik mij in heb gespecialiseerd en eindeloos mee experimenteer.” Sophie maakt niet alleen dessins voor de interieursector maar hier haalt zij ook haar inspiratie vandaan. "Soms loop ik in de kringloop en kom ik ineens een leuk voorwerp tegen waar ik de vorm van gebruik in een ontwerp." Zo heeft ze een tassenserie ontworpen met als inspiratiebron rubberen puzzel tegels waar je als kind mee speelde. "De vormen heb ik gebruikt om hier een geheel eigen ontwerp op te maken."

Meer informatie:
Studio Wantia
sophiewantia@gmail.com
www.studiowantia.com
@studio_wantia


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.