Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nikki Hulstein (29) gooit roer om van haar bedrijven REY’7 en House of Sakk

REY’7 en House of Sakk (HOS) gaan terug naar de basis. HOS als groothandel voor woon- en modeaccessoires voor retailers in Europa. REY’7 als producent van meubelen die wereldwijd verkocht worden. Bij laatstgenoemde merk gaat het dan om containerverkoop aan retailers die enige volume kunnen afnemen in het midden- en hoge segment. Direct van productie in Indonesië naar de klant." Dat laat Nikki Hulstein (29) weten. 

Beide merken werken uitsluitend met natuurlijke materialen, volledig handgemaakt met respect voor mens en natuur met eigentijdse, tijdloze ontwerpen van Nikki zelf.

Nikki Hulstein met haar vader Jan-Wout, die ook directeur is van Asiades en Arocca.

"In de loop der jaren zijn de collecties teveel naar elkaar toegegroeid zodat voor klanten het onderscheid niet altijd duidelijk was: wat is REY'7 en wat is House of Sakk? Op de laatste beurs van Maison&Objet was de stand van HOS voor 90% met meubelen gevuld. Tijd dus om terug te gaan naar de basis en dit weer scherp te zetten."

Nikki wilde graag terug naar haar roots, daar waar het ooit mee begonnen is: in Indonesië werken met mooie materialen en wat terug kunnen doen voor de lokale bevolking die het niet altijd makkelijk heeft. Haar passie is mode- en woonaccessoires. En wat je leuk vindt is ook vaak waar je goed in bent, waar je energie van krijgt. REY'7 is de basis: meubelen - met een compacte collectie accessoires van HOS. "Ik help Nikki bij het meubelgedeelte, heerlijk vind ik dat om dat te kunnen doen als vader", zegt Jan-Wout, die de helft van REY'7 in zijn bezit heeft. "We gaan onze krachten dus bundelen. Hij kent de interieurwereld door en door, heeft veel knowhow. Van hem kan ik nog veel leren", aldus Nikki.

"House of Sakk blijf ik zelf doen", vervolgt ze, "daarmee ga ik terug naar de basis: alleen nog (woon)accessoires. Daar kunnen nog wel kleine bestellingen gedaan worden. Het wordt dus allemaal wat overzichtelijker, zeker ook voor de klant."

Paardenmanagement
Nikki heeft vroeger altijd op hoog niveau pony en paard gereden. "Door mijn drukke bedrijven ben ik daar heel lang mee gestopt geweest. Eigenlijk niks meer mee gedaan. Maar ik miste het gewoon heel erg, dus heb ik het weer opgepakt. Het management doe ik samen met mijn moeder. Zij zorgt voor ze tot 2,5 a 3 jaar, daarna neem ik ze over. Ik zorg dat ze actief in de sport worden onder onze ruiter c.q. amazone."

Meer duidelijkheid
Dat House of Sakk en REY’7 losgekoppeld worden, dat gaan klanten  heel fijn vinden, weet Nikki nu al. "Want er is komt nu veel meer duidelijkheid. Straks geen vragen meer of het product van House of Sakk of REY’7 is. 
Wanneer een klant spullen koopt van REY’7, kunnen ze er ook van House of Sakk bijkopen. Andersom gaat dat niet (meer), dus als mensen accessoires via House of Sakk kopen, kunnen ze niet ook nog meubelen van REY’7 aanschaffen. Meubelen zijn echt alleen nog maar per container te bestellen. Dus vijf stoelen van de een en twee banken van de ander, dat gaat niet meer."

Beachclubs
House of Sakk levert vooral aan de wat kleinere papa en mama-winkels. Namens REY'7 wordt niet alleen aan woonwinkels en andere retailers beleverd ("daar willen we de komende periode nog meer onze focus op gaan leggen"), maar doet Nikki ook veel projecten. "Als je de kust van Frankrijk (en in minder mate Spanje) af zou rijden, dan kom je heel veel klanten van ons tegen. We hebben veel beachclubs ingericht. Als je zo'n horecagelegenheid, maar ook een restaurant of hotel, in moet richten, dan heb je al snel een volle container. Voor veel klanten is dit prettig werken; alles wordt in een keer geleverd en klaar is Kees. En met verzendkosten zit je dan een stuk gunstiger. De containerprijzen zijn op dit moment al gigantisch. Ook al worden ze nu iets gunstiger, maar ze zijn nog altijd te hoog", weet Nikki, die inrichten en stylen het allerleukste vindt van haar vak. 

Familie
Nikki is als jonge meid opgegroeid tussen het meubilair. Haar familie had achter de ouderlijke woning een meubelmakerij. De liefde voor natuurlijke materialen, die ze deelt met haar vader Jan-Wout, directeur van Asiades en Arocca, zat er al vroeg in. Toen ze net 18 was, liep ze stage bij modeontwerper Patricia Bos in Bali die kleding en tassen ontwerpt. Hier leerde ze hoe ze met materialen kan spelen en buiten de kaders moet denken. "Dat deed ik altijd al. Ik was altijd al anders dan de mensen om mij heen. Ik denk out of the box. Als iemand zegt dat blauw niet matcht met zwart, dan zeg ik dat dat wel kan."

Meer informatie:
House of Sakk 
Laan van de Ram 10 
7324 BV Apeldoorn 
T +31 (0) 88 88 168 88 
info@houseofsakk.com  
www.houseofsakk.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven