"In korte tijd verkochten we paar honderd banken"

20-jarige runt succesvolle woonwinkel en opent tweede filiaal binnen jaar tijd

De 20-jarige Dylan de Ruiter laat zich niet kleineren door het rondgaande virus. Noodgedwongen moest hij zijn winkel sluiten in het Zeeuwse Goes. Naast dat hij de ene winkel sloot heeft hij een nieuwe geopend in de havenstad Vlissingen. "Deze mogelijkheid kwam op mijn pad en deze kans heb ik met beide handen aangegrepen", vertelt de jonge ondernemer.


De 20-jarige Zeeuwse ondernemer.

Na het afronden van zijn mbo-opleiding had hij al snel door dat de praktijk zijn ding zou zijn. "Na mijn mbo-opleiding heb ik hbo nog een kans gegeven alleen dit mocht niet baten. De studie heb ik toen stop gezet en heb de keuze gemaakt om voor mezelf te gaan. Vrienden zitten in de woonbranche en die hebben mij geholpen een eerste interieurwinkel te openen in Goes." De winkel was al snel een groot succes vertelt hij. "Het doel was om alleen de donderdag, vrijdag en zaterdag open te zijn. Maar al snel hadden we het besluit gemaakt om de gehele week open te gaan."

De interieurwinkel in Goes genaamd Blizz Living staat destijds vol met woonaccessoires in alle vormen en maten. Datgeen dat de naam al doet vermoeden wordt waargemaakt in het assortiment. Een ruime keuze aan luxe ogende woonartikelen. "Ons standpunt waar we mee zijn begonnen was kwaliteit bieden tegen een lage prijs. Dit was dan ook terug te zien in onze collectie. Naast de woonaccessoires stonden er twee banken in de zaak. Dit was een test om dit er naast te gaan verkopen. Dit bleek aan te slaan en we verkochten de een na de andere bank."


De woonaccessoires waar het allemaal mee begon zijn nog steeds terug te vinden in zijn huidige assortiment.

"Dat de meubels goed werden ontvangen heeft me aan het denken gezet. Toen corona kwam hebben wij de winkel gesloten en ben ik verder gaan kijken om een meubelzaak te openen. In Vlissingen stond een mooi pand vrij op een prominente locatie. Hier ben ik toen ingegaan onder een andere naam, Outlet VL. Dit klinkt al gelijk anders dan Blizz Living maar het was weer een nieuwe uitdaging", vertelt Dylan vol enthousiasme. 
"Bij het openen van de nieuwe winkel heb ik me vooral gericht op zit- en slaapmeubilair. Ook dit bleek een goede zet te zijn. In korte tijd verkocht ik een paar honderd banken. We richten ons voornamelijk op de onderkant van de markt. Ook deze consumenten willen kwaliteit maar vaak hebben wij de middelen er niet voor."

Dankzij de goede afspraken met zijn toeleveranciers kan hij die kwaliteit leveren tegen een zeer lage prijs. "Onze kwaliteit doet niet onder voor een TMC of Pronto Wonen. Het verschil is wij kopen containers tegelijk in en betalen dan ook andere tarieven voor transport dan wanneer je een bank laat komen vanuit de fabriek."

"Naast de kwaliteit speelt service ook een belangrijke rol. We proberen binnen een dag te leveren, liefst dezelfde dag nog. Ook dit kan alleen als je een ruime voorraad heb aan kleuren en maten. Dat is waarom klanten naar ons toekomen, de snelheid."


Bovenstaand model is een van de bestsellers bij outlet VL.

De winkel in Vlissingen is inmiddels een groot succes en er staat voor medio 2021 een opening van een tweede winkel gepland. Dit wordt volgens Dylan een geheel nieuw concept. "Veel klanten willen online kopen maar twijfelen aan het comfort van het product. Ze besluiten dan toch maar naar een woonwinkel te gaan en daar op zoek te gaan. Ik wil dit anders aanpakken. Binnenkort openen wij in Goes een nieuwe showroom speciaal gericht op klanten die online willen kopen maar wel het product willen testen. Met dit concept zijn we de eerste in Nederland die de markt zo benaderd." Dylan verwacht dat dit concept zal aanslaan. Zeker nu in coronatijd dat veel winkels dicht zijn. "Het magazijn zetten we juist nu vol met nieuwe artikelen en collecties zodat we zodra het kan kunnen knallen", besluit hij.

Meer informatie:
Outlet VL
www.outletvl.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven