Miljoenenverliezen voor Mintjens Group

Maandag (25 januari) meldde Wonen360 dat het niet goed gaat met Karel Mintjens Meubelfabrieken uit Westmalle. Het bijna 60 jaar oude bedrijf plaatst vanaf 5 februari geen orders meer uit haar meubellijnen en bestaande -collecties. Mintjens liet specifiek weten "niet uit te kunnen sluiten om de huidige marktstrategie te moeten verlaten", zo meldde ons nieuwsplatform. 
Mintjens Group blijkt al jaren miljoenenverliezen te lijden. Over het boekjaar 2019 was het negatieve resultaat 6,4 miljoen. In 2018 leed het bedrijf een verlies van 8,3 miljoen. In 2016 ging het 5 miljoen in de min en in 2015 6 miljoen. 

In 2018 kreeg de meubelfabriek uit Malle nog een kapitaalversterking van 13 miljoen euro. Dat gebeurde door omzetting van interne vorderingen binnen de groep.

Het familiebedrijf Mintjens Group staat bekend om de productie van eiken meubelen in het Kempische Westmalle.

De centrale holding Mintjens Group beschikt anno 2021 wel over een stevige kapitaalbasis (vaste activa) van zo'n 85 miljoen euro, zo is in de jaarrekening van 2019 te lezen. Het bedrijf is in handen van de tweede generatie Mintjens in de persoon van hoofdaandeelhouder  Carl, die zijn vader Karel opvolgde.

Op personeelsgebied rommelde het zo'n jaar geleden flink binnen het bedrijf. In een paar maanden tijd vertrokken mede-CEO Peter Pelicaen (die anderhalf jaar daarvoor als change manager-ceo naast Carl Mintjens was aangetrokken), marketingcoördinator Caroline Broeckx en commercieel directeur Edward Mintjens (foto), die nog wel op de verouderde bedrijfswebsite vermeld wordt.

Met de collectie Bloom won het bedrijf in de categorie Best of Belgium een Balthazar Award.

Balthazar Awards
In het afgelopen decennium maakt de Mintjens Groep op het gebied van productontwikkeling een koerswijziging door. In september 2017 werd haar inzet beloond. Het bedrijf won op de internationale meubelbeurs van Brussel een Balthazar Award voor de collectie Bloom (zie foto) in de categorie Best of Belgium. Voormalig commercieel directeur Edward Mintjens liet destijds weten erg trots te zijn op het winnen van deze prestigieuze prijs. "De afgelopen jaren maakt Mintjens Group een evolutie door die niet onopgemerkt voorbij kan gaan. Het winnen van de Balthazar in de categorie Best of Belgium is niet alleen de bevestiging van jaren hard werk op productontwikkeling maar ook op het vlak van zichzelf heruitvinden en zich herpositioneren op de markt."

De slaaplijn Rialto ontving in 2019 de eerste prijs in de categorie Best of Belgium.

Op de 81e editie van de Meubelbeurs Brussel (in 2019) won het een Balthazar Award voor innoverende, smaakmakende collecties. De slaaplijn Rialto (zie foto) ontving de eerste prijs in de categorie Best of Belgium. "Gans het team is super trots dat we deze prestigieuze award in de wacht hebben gesleept. Voor ons het mooie bewijs dat innovatie, duurzaamheid en made in Belgium hand in hand kunnen gaan", aldus ceo Carl Mintjens tijdens de prijsuitreiking.

Van Mintjens Group was niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageren? leo@wonen360.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven