Geschokte reacties na plotselinge overlijden van DKG-topman Anton Sanders (54)

Geheel onverwacht is DKG-topman Anton Sanders (54) overleden. De Eindhovenaar gaf als algemeen directeur leiding aan het bedrijf achter Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, waar hij sinds 2006 werkte. Daarvoor was hij actief voor Beter Bed (12 jaar) en Ernst & Young (6 jaar). 

In november jl. haalde Sanders nog de nieuwskolommen van Wonen360, nadat hij in een interview met BN/DeStem had laten weten de verkoop op een heel andere leest te willen schoeien. "We zijn gestopt met al die kortingsacties. En dat heeft goed uitgepakt", vertelde hij in een interview met journalist Kees Klijn.

Een maand geleden reageerde hij nog op de commotie die was ontstaan over de verkooptechnieken van concurrerende bedrijven die door de Consumentenbond waren blootgelegd. 'Bij Bruynzeel Keukens koop je ontspannen een keuken en krijg je direct de juiste prijs zonder dat je daarover hoeft te onderhandelen', liet hij toen weten.

De ingezette imagoverandering van de DKG Groep mocht Sanders niet meer meemaken. Afgelopen zaterdag overleed hij aan een gescheurde aorta.

INretail
Sinds 1 januari 2017 was Sanders voorzitter van INretail. 'Anton was een zeer betrokken bestuurder die ontzettend veel impact heeft gehad op onze vereniging. Wij zullen zijn visie, ondernemersgeest en scherpte missen. Bovenal gaan wij een betrokken, altijd geïnteresseerde en bijzonder warm persoon missen. Wij leven intens mee met de familie. Wij zijn Anton dankbaar voor alles wat hij voor de retail en onze organisatie heeft gedaan. Wij zullen zijn gedachtegoed binnen onze vereniging laten voortbestaan', meldt de vereniging die opkomt voor de belangen van non-food retailers.

Sanders was in het verleden ook bestuurder bij CBW, de brancheorganisatie die samen met Mitex fuseerde tot INretail. Hij zat onder meer in de werkgeverscommissie die verantwoordelijk was voor het afsluiten van cao’s.

Zeer aangeslagen
In De Telegraaf laat directeur Jan Meerman van de branchevereniging weten zeer aangeslagen te zijn. "In de vier jaar dat ik hem heb meegemaakt, was Anton niet alleen een bekwame voorzitter maar ook een enorm prettig persoon om mee te werken. Hij toonde altijd belangstelling voor anderen en was een zeer warm klankbord voor iedereen." Volgens diezelfde krant laat Sanders een partner achter. Hij had geen kinderen, maar zijn ouders leven nog, aldus De Telegraaf.

Op Facebook en andere social media-kanalen laten honderden mensen een steunbetuiging achter, zoals Kim Baremans die op het hoofdkantoor van Bruynzeel Keukens (fabriek/hoofdkantoor) werkt. "Veel te jong van ons heen gegaan. Wat was Anton een fijne directeur. Oprecht, warm en geïnteresseerd in wie er ook voor hem kwam. Je gaat heel erg gemist worden...", verwoordt zij de algemene gevoelens van vrijwel alle DKG-collega's.

De redactie van Wonen360 wenst de nabestaanden alle sterkte en kracht toe bij dit grote verlies.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven