Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Heusden Slaapcomfort bestaat 18 december precies 105 jaar

Vierde generatie John van Heusden: "Van belang om je te onderscheiden van de grote jongens"

Vandaag, vrijdag 18 december bestaat Van Heusden Slaapcomfort 105 jaar. Als vierde generatie staat eigenaar John van Heusden aan het hoofd van het meer dan een eeuw oude familiebedrijf.


Het pand aan de Gedempte Biersloot in Vlaardingen.

"Na het overlijden van mijn overgrootvader is zijn vrouw een kleine behangwinkel begonnen. Toen zij hiervoor te oud werd heeft ze hier afstand van gedaan aan haar zoon Daan, mijn opa", vertelt John. "Van lieverlee kwam hier steeds meer bij. Eerst wat klein meubilair en vervolgens steeds groter. De eerdere behangwinkel werd een woonspeciaalzaak." 

"In de jaren 50 heeft mijn vader, Daan junior, de winkel overgenomen. Hij heeft de zaak nieuw leven ingeblazen en betrok een groot deel van de markt. Op een gegeven moment had mijn vader drie winkels en circa 20 werknemers, destijds was je geen kleine speler meer. Hij verzorgde met zijn winkels en personeel de gehele inrichting van de woning en was in de omgeving een bekende."

Beginjaren 80 ging de vader van John het wat rustiger aan doen. Van drie winkels is hij naar een speciaalzaak gegaan. "Mijn vader vroeg me zo af en toe om hulp en regelmatig sprong ik dan ook bij. Hoe dan ook, ik ben nooit meer weggegaan en veertig jaar later loop ik nog steeds door de zaak."


In de showroom staan meer dan 50 bedden.

Tot 2015 was de winkel van John een speciaalzaak voor alles in het huis. "Vijf jaar geleden in 2015 heb ik het roer omgegooid en ben ik verder gegaan als slaapspeciaalzaak." Deze keuze heeft hij gemaakt omdat hij slaap steeds meer ging waarderen en dit ook voor zijn klanten belangrijk vind. Hij is zich toen gaan specialiseren in deze tak.

Van Heusden Slaapcomfort telt nu vier werknemers. "De winkel is zo een 1000 vierkante meter en er staan 50 showroommodellen van onze bedden. Met merken zoals Auping, Pullman, Mline, Tempur etc. kan bijna iedere klant bij ons slagen." 

Volgens John gaat de toekomst grote veranderingen met zich meebrengen. "Als zelfstandige zaak/ondernemer is het van belang op jouw niche te kunnen bedienen en te onderscheiden van de grote jongens. Want deze grote spelers gaan een steeds groter deel van de markt innemen mede doordat online steeds meer in trek gaat komen", besluit John.

Meer informatie:
Van Heusden Slaapcomfort
www.vanheusdenslaapcomfort.nl