Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'50% van de Nederlanders slaapt het liefst alleen'

De dagen worden korter en de nachten kouder. Cafés zijn dicht, er wordt weer thuis gewerkt en dus zit men ook veel tijd binnen. Een lockdown-dip ligt op de loer, dus juist nu is een goede nachtrust belangrijker dan ooit. Een fris hoofd en uitgerust lichaam kunnen namelijk veel meer op een dag aan. Swiss Sense geeft tips om uitgeruster wakker te worden.



1. Slaap zonder smartphone
Uit recent onderzoek blijkt dat een op de vijf Nederlanders (23%) met een smartphone in bed slaapt. Maak jij je hier ook schuldig aan? Stop er dan maar snel mee. Het kunstmatige licht kan namelijk de productie van het slaaphormoon melatonine remmen, waardoor je minder goed slaapt. Bovendien kan het zelfs brandgevaar opleveren – tijd om deze gewoonte af te leren.

2. Een extra kussen
Sommige dingen zorgen er juist voor dat je gemakkelijker in slaap valt. Bijna een op de vijf (18%) slaapt weleens met een huisdier in bed en 16% slaapt graag met een extra kussen, zoals een zwangerschapskussen of een kersenpitkussen.

3. Laat frisse lucht binnen
De juiste temperatuur in de slaapkamer is ontzettend belangrijk. Als je lichaamstemperatuur te hoog of te laag is, kan dit er namelijk voor zorgen dat je sneller wakker wordt. De meest ideale slaaptemperatuur ligt rond de 15 graden; goed ventileren is dus een must. Toch vergeten we dit zeker in de winter nog weleens. Zet dus bewust overdag – ook op koude dagen – het slaapkamerraam een tijdje open. ’s Nachts wordt dat ook aangeraden, als je dat niet te koud vindt. Laat de verwarming in ieder geval ’s nachts niet aanstaan.

4. Luister naar je lichaam
Ieder lichaam is anders en iedereen slaapt ook anders. Daarom is het belangrijk dat je matras, topper en hoofdkussen passen bij jouw lichaamsbehoeften en wensen. Let er vooral op dat je schouders en nek goed ondersteund worden. Vul eens een matraswijzer in om te checken wat het beste voor jouw slaaphouding is.

5. Nachtje alleen slapen?
Fun fact: de helft van de Nederlanders (50%) geeft de voorkeur aan alleen slapen. En bijna een derde van de Nederlanders (30%) in een relatie slaapt liever alleen dan met hun partner! Dit kan komen doordat de ander veel beweegt of snurkt, maar ook verschil in temperatuur kan ervoor zorgen dat één van de twee naar een ander bed verhuist. Vooral voor vrouwen is de temperatuur in de slaapkamer een echte dealbreaker. Van hen heeft de helft (50%) écht de juiste temperatuur in de slaapkamer nodig om een nacht lekker te slapen, tegenover een op de drie mannen (36%). Een partnerdekbed kan de oplossing zijn: hierbij kies je allebei een eigen vulgewicht voor jouw kant van het dekbed.

6. Verschoon je bed regelmatig
Niet iedereen verschoont even vaak zijn bed, maar Nederlanders zijn over het algemeen goed bezig: de helft (49%) wast wekelijks of vaker het beddengoed. Zo’n 40 procent wast het eens in de twee weken. Dit is ook nog oké, maar eens in de week is toch echt het meest hygiënisch. Bedenk maar hoeveel tijd je in één week in bed doorbrengt!  Tot slot: hoe heter je wast, hoe beter je je beddengoed desinfecteert en allergenen vermindert die allergische reacties uitlokken.

Meer informatie:
Swiss Sense
www.swisssense.nl 

Publicatiedatum: