Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rolf Das lanceert Scandinavische beddenmerk North Beds:

"Voor multinationals wordt het steeds moeilijker om aansluiting te houden"

Rolf Das (foto) heeft een gat in de markt ontdekt. Volgens de ambitieuze ondernemer, gespecialiseerd in het in de markt zetten van producten ("laat wat je niet kunt en doe waar je goed in bent"), kunnen grote internationale beddenfabrikanten de markt anno 2020 niet meer bijbenen. "Een logge tanker kun je nou eenmaal moeilijk bijsturen."
De consument wordt steeds individualistischer en vraagt - gedreven door het internet - om lagere prijzen. Het gevolg is dat boxsprings en matrassen niet geheel aan de smaak van consumenten voldoen en vaak ook te duur zijn. Voor hem reden om het beddenmerk North Beds op de markt te brengen. Boxsprings voorzien van een authentiek en kenmerkend Scandinavisch design. "Maar bovenal kwaliteitsbedden voor een veel lagere prijs. Daar gaat het om. Dat willen zowel winkeliers als consumenten. Prijsbewuste mensen voor wie luxueus comfort en een goede slaap belangrijk zijn", vat Rolf Das het samen.

De Twentenaar die al 26 jaar in Brabant woont is zoals hij zelf zegt "gepokt en gemazeld"; hij werkt al zijn hele leven in de handel. Eerst in de zoetwaren, daarna in de kunststof verwerkende industrie. In 2001 ontmoette hij meneer Jensen bij wie hij in 2003 in dienst trad en voor het eerst de slaapbranche betrad. Niet zonder succes. Rolf Das maakte van Jensen in de Benelux, en DACH landen een mooi beddenmerk, dat in 2014 aan Hilding Anders werd verkocht.

"Het was eind 2016, dat de Dominari Group uit Litouwen die vooral op Scandinavië gericht was, me benaderde voor een samenwerking. De directie wilde Centraal Europa ontwikkelen. Nadat ik mijn baan had opgezegd bij Hilding Anders, heb ik een partnerovereenkomst met de Dominari Group gesloten en mijn eigen bedrijf genaamd Pollux BV opgericht. Dominari is een van de snelst groeiende meubel- en beddenfabrikanten  in Europa. Het bedrijf bestaat volgende maand precies tien jaar en behaalt dit jaar een omzet van ruim meer dan 115 miljoen euro. Het beschikt over een ultramoderne fabriek, volledig verticaal geïntegreerd."


Multinationals
Rolf Das kwam niet alleen en nam een van de beste supply chain directors mee, die zijn sporen bij Hilding Anders had verdiend. Hij bood North Beds in Duitsland de Begros Groep aan die het merk in 2018 exclusief opnam. In 2019 was North Beds het tweede private beddenmerk bij de Begros. In Nederland richt Das zich vooral op de vakhandel. Dat heeft geresulteerd in inmiddels negen dealers. Doel is maximaal 30 in het binnenland en 10 in België. Volgens Das is het een realistische doelstelling, gezien hij elke dealer gebiedsbescherming wil kunnen geven. Ook omdat het boxsprings van hoog niveau zijn die voortdurende aangepast worden volgens de laatste trends tegen zeer concurrerende prijzen. "Je ziet dat vooral multinationals het steeds moeilijker krijgen om aansluiting te houden met de markt. Tien jaar geleden had je een top 3 van marktleiders die intussen allemaal grote problemen hebben. Het zijn nieuwkomers als Emma (Bettzeit Group) die in relatief korte tijd heel veel marktaandeel hebben gepakt. De multinationals hebben het zwaar, omdat ze hun productie op specifieke markten moeilijk bij kunnen sturen. Maar als beddenfabrikant kun je alleen succesvol zijn als je per land bijstuurt. Veel bedrijven nemen niet de tijd om tijdig te vernieuwen, omdat dat veel geld kost en dat is er niet. Er moet geld verdiend worden."Rooskleurig
De toekomst van North Beds ziet Rolf Das rooskleurig tegemoet. "Omdat we vooral betaalbare producten op de markt brengen die steeds worden bijgestuurd. Onze bedden kosten in aanschaf een kwart tot een derde van die van onze concurrenten in het hoge segment, die daardoor moeilijk kunnen concurreren. Wij maken fantastische, vooral zeer comfortabele bedden die kwalitatief gezien niet onder doen van de merken uit het topsegment. Consumenten zijn veelal met de topmerken uit het hogere prijssegment bekend, maar kennen ook de zeer hoge prijzen. Deze consument zoekt echter voor een betaalbare prijs ten minste hetzelfde comfort. Dat bieden wij met North Beds", aldus de ondernemer.Hogere winstmarge
"Dealers kunnen rekenen op een veel hogere winstmarge dan ze gewend zijn, terwijl de prijs-kwaliteit top is", vervolgt hij. "Dat laatste willen zowel consumenten als retailers. Wij zorgen daarnaast voor 15 jaar garantie op frame- en veerbreuk en 5 jaar op eventuele fabricagefouten. Daarnaast bieden we de winkelier gedegen shop-in-shop materiaal, displays en verzorgen we product- en verkooptrainingen. Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend contact met me opnemen om de mogelijkheden te bespreken", besluit Rolf.Meer informatie:
Pollux BV
Deurneseweg 26
5724 AL Ommel
Tel. 06 41 82 46 22
[email protected]
www.northbeds.no/nl