Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naar deze gordijnrails wordt het vaakst gezocht

Uit een analyse van de meest voorkomende gerelateerde zoekopdrachten op het gebied van gordijnrails en gordijnroedes blijkt dat er relatief vaak gezocht wordt naar een specifieke winkelformule. De top-3 van meest gezochte merken en winkelformules voor gordijnrails en -roedes bestaat dit jaar uit Ikea, Praxis en Kwantum. Het merk Interstil staat op een keurige elfde plaats.

Met de rail- en roedensystemen van Interstil, die een showroom in ETC Design Center heeft, komen raamdecoraties beter tot hun recht.

Naar welke merken en winkelformules wordt er het meest gezocht door de consument die online op zoek is naar een gordijnrails of -roede?

De afgelopen vier jaar
Het zoekvolume van de meest gezochte merken en winkelformules in relatie tot rails en roedes is gemeten over de afgelopen vier jaar. Er is gemeten hoe vaak er naar een specifiek merk of winkelformule wordt gezocht in relatie tot rails en roedes. Onderstaand figuur toont de meest gezochte merken en winkelformules met het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten over de afgelopen vier jaar. In het overzicht zijn alle merken en winkelformules opgenomen die met ten minste één zoekwoordcombinatie over de afgelopen vier jaar gemiddeld per maand boven de 50 zoekopdrachten komen.


Gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten afgelopen vier jaar

Het meest gezochte merk of winkelformule in de afgelopen vier jaar is Ikea. Over de afgelopen vier jaar werd er gemiddeld maandelijks bijna 5.000 keer gezocht op de zoekterm Ikea, gecombineerd met rail of roede. De top-5 wordt gecompleteerd door Praxis, Kwantum, Gamma en Hema. Uit de ranglijst blijkt dat men voornamelijk op winkelformules zoekt naar rails en roedes en slechts zeer beperkt op merknamen.

De gehele markt qua gezochte merken en winkelformules groeide in de periode 2017-2019 met 55 procent. Action zag het zoekvolume met meer dan 1.000 procent meer toenemen dan het marktgemiddelde. Ook Hornbach zag het zoekvolume fors toenemen, met 67 procent boven het marktgemiddelde. De grootste verliezers qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode zijn Goelst, Hema en Xenos.
Welke ontwikkelingen zien we in het zoekgedrag naar merken en winkelformules in de eerste negen maanden van 2020? Conclusie: de gehele markt groeide in deze periode met 49 procent.

Ruim een kwart van het zoekvolume naar merken en winkelformules op het gebied van rails en roedes komt voor rekening van Ikea. Op de tweede plaats staat Praxis met 14,5 procent van het zoekvolume, gevolgd door Kwantum met 11,9 procent.

Bron: Raambekleding Trendmonitor 2020

Publicatiedatum: