Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Slimme sanitaire ruimtes met cloud-netwerk

Het Advanced Control-concept van Laufen verbetert de hygiëne, verkort de reactietijden, verbetert de dienstverlening, verlaagt het water- en energieverbruik en bespaart zo kosten. Ook is er een cloudoplossing beschikbaar zijn die slimme sanitaire voorzieningen in een netwerk opneemt en gegevens doorstuurt naar beheersystemen voor gebouwen.De digitalisering in de publieke sector vordert snel. Laufen reageert hierop met het holistische Advanced Control-concept. Het combineert technische expertise met moderne wastafelkranen, externe en geïntegreerde urinoirbediening, een douchebediening en de intuïtieve SmartControl sanitaire app, met zijn intuïtieve interface. Nieuw is de draadloze verbinding met gebouwbeheersystemen, die via een cloud en een gateway wordt gerealiseerd. Hierdoor kunnen installateurs en exploitanten van netwerk-wasruimten de geïnstalleerde producten op afstand configureren en onderhouden, vanaf een PC of een laptop. En dat geheel zonder kabels en zonder dat er speciale besturingslijnen moeten worden aangelegd.

Draadloos gebouwbeheersysteem
Openbare sanitaire voorzieningen hebben uiteenlopende en zeer specifieke eisen. Terwijl de toiletten op de luchthavens elk uur worden schoongemaakt, worden bijvoorbeeld de schooltoiletten slechts één keer per dag schoongemaakt. De nieuwe cloud oplossing maakt gebruik van de mogelijkheid om instellingen, diagnostiek en statistieken naar een nieuw niveau te brengen. Kijkend naar doorlooptijden, water doorloop periodes en de spoelmodes van zelfsluitende kranen, douches en urinoirs kan precies aangepast aan de lokale omstandigheden. Dankzij de gedetailleerde statistieken die informatie geven over het aantal gebruiksmogelijkheden en gebruikstijden van de slimme producten, kan het waterbeheer ook op een intelligente manier worden geïmplementeerd. Dit alles heeft een positief effect op het waterverbruik en dus op de bedrijfskosten en is een echte meerwaarde voor alle eigenaars en exploitanten van openbare en semi-openbare sanitaire ruimtes.Oplossingen voor dagelijks gebruik
Als een geïnstalleerde kraan of douche bijvoorbeeld problemen ondervindt of onderhoud nodig heeft, krijgt de verantwoordelijke exploitant of de technische dienst van het gebouw een automatisch bericht aan hun gebouwbeheersysteem. Dat optimaliseert de processen, versnelt de reactietijden en verbetert de service, omdat er minder stilstand te verwachten is. De onderstaande scenario's illustreren de voordelen van de cloudoplossing in het dagelijks gebruik.

Scenario 1 – Voorkomen is beter dan genezen
Het technisch personeel van een ziekenhuis berekent aan de hand van de statistieken hoe vaak de geïnstalleerde producten zijn gebruikt. Met deze procedure kunnen ze in een vroeg stadium, voordat er een storing optreedt en de kraan niet meer werkt, slijtdelen, zoals kraanventielen, nabestellen en vervangen.

Scenario 2 - Geoptimaliseerde processen
In het kantoorgebouw van een grote onderneming blokkeren onzuiverheden een kraan. De verantwoordelijke krijgt een pushmelding, waarbij hij wordt geattendeerd op een storing in de kraan van mengkraan nr. X in kantoorgebouw Y in kamer Z. Dankzij de gedetailleerde beschrijving kan de storing direct worden gelokaliseerd en verholpen met de juiste vervangingsonderdelen en gereedschappen.

Scenario 3 - Geef legionella geen kans
De beheerder van een bejaardentehuis kan aan de hand van de statistieken zien welke douches in het gebouw onregelmatig worden gebruikt. Op basis hiervan kunnen alleen die douches of alle douches worden doorgespoeld voor de hygiëne, of thermisch worden gereinigd. De thermische reinigingsprocessen, waarbij water met een temperatuur van 70 graden wordt gebruikt, worden nauwkeurig geregistreerd en kunnen ook als Excel-spreadsheet per e-mail worden verstuurd.

Scenario 4 - Service op aanvraag
Veelgebruikte faciliteiten, zoals die van de autowegdiensten, hebben vaste schoonmaakschema's opgesteld. Maar wat als de wasruimte net was schoongemaakt toen meerdere busladingen reizigers plotseling op de toiletten afkwamen? De cloud-oplossing stuurt na een vooraf bepaald aantal gebruiksmomenten een pushmelding naar de verantwoordelijk van het gebouw, zodat deze het schoonmaakpersoneel weer naar binnen kan sturen. Deze procedure zorgt ervoor dat de ruimtes altijd in topconditie zijn en de reinigingsprocessen optimaal worden uitgevoerd.Voordelen
- De producten zijn duurzaam en efficiënt.
- De producten zijn gecertificeerd door de Swiss Gas and Water            Industry Association (SVGW) en dus betrouwbaar en hygiënisch.
- Het systeem kan zonder extra datakabels worden aangesloten op        apparatuur voor de bouw.
- Het concept is slim voor gebouwen.
- Kan gerealiseerd worden met contactloze producten

Het Advanced Control-concept van Laufen combineert technische expertise met moderne wastafelkranen, externe en geïntegreerde urinoir bediening, een douchebediening en de intuïtieve SmartControl sanitair applicatie.

Het Advanced Control-concept van Laufen voldoet aan verschillende eisen in openbare en semi-openbare sanitaire ruimtes.

Meer informatie:
Laufen
www.laufen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven