Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Revor innoveert met antibacteriële en virus reducerende kussens en matrasbeschermers

Revor Bedding uit Kuurne innoveert met hoofdkussens en matrasbeschermers met antibacteriële en virus reducerende werking. In samenwerking met de groep Lava Textiles uit Wielsbeke heeft Revor een gamma hoofdkussens en matrasbeschermers ontwikkeld die voorzien zijn van een antibacteriële en virus reducerende stof.

Het behandelde textiel zorgt enerzijds voor een antibacteriële werking en anderzijds een gereduceerde levensduur van virussen. Het actieve component in de stof werkt in op virussen zoals SARS-COV-2 (beter gekend onder coronavirus), griep, H1N, en andere virussen.

Recente studies tonen aan dat virale activiteit afneemt in functie van tijd: bij normaal textiel is dat 50% afname in 4 uur tijd, het innovatieve doek kan de virale activiteit doen dalen in 2 uur tijd en dit tot wel 86% afname. Ook is geweten dat bacteriën zich kunnen opstapelen in textiel, dat ze slechte geuren en schimmelwerking kunnen veroorzaken en dat ze finaal kunnen leiden tot bacteriële infecties bij mensen. Om deze micro organismes tegen te gaan en om een frisse en zuivere stof te garanderen werd er ook een permanente niet-migrerende antibacteriële technologie toegevoegd op het doek.

De behandeling is niet alleen virus remmend en antibacterieel maar ook duurzaam, niet metaal houdend en recycleerbaar. De gebruikte stof is Oekotex gecertificeerd en kan geen huid irritaties veroorzaken.

“Met deze ontwikkeling proberen we de slaapkamer en de nachtrust een stukje gezonder te maken, ook voor hotels kan de behandelde stof een grote meerwaarde betekenen op vlak van hygiëne”, zeggen Johan Vanwelden en Jan Maes, de mensen achter de ontwikkeling bij zowel Lava Textiles als Revor.

Meer informatie:
Revor Group
Noordlaan 2, B-8520 Kuurne
[email protected] 
www.revorgroup.com 
Jan Maes: +32 (0)56541250 | [email protected] 

Publicatiedatum: