Meubelfabrikant sleept mooi project in de wacht midden in de bergen van Centraal China

Meubelfabrikant Asiades heeft een bijzonder karwei in het vooruitzicht. Of zoals Jan-wout Hulstein het zelf zegt: "We hebben een prachtig mooi hotelproject in de wacht gesleept." 
Het Nederlandse bedrijf, dat een vestiging heeft in Hongkong, mag een nieuw te bouwen eco resort midden in de bergen van Centraal China volledig gaan inrichten met meubelen. "Mijn zoon Kevin, die bij de productie in China woont, is meer dan een jaar met deze order bezig geweest. Prachtig dat die er nu eindelijk door is!", jubelt Jan-wout. Met dit prestigieuze project is een bedrag gemoeid dat richting de 200.000 euro gaat. Een leuke opsteker in deze coronacrisis voor de Apeldoorners, die al jaren in China actief zijn.

Kevin (links) met zijn vader Jan-wout Hulstein van Asiades.

Navraag leert dat het om een vestiging van Anji Eco Resort gaat. Dit hotel in het hogere segment is met name op de eigen Chinese markt gericht. "Vooral de lokale bevolking gaat hier gebruik van maken. Het resort is bedoeld voor mensen die opgegroeid zijn ten tijde van de industriële groei en nu streven naar een schoon China, waarmee het land al een aardig eind mee op weg is. Vervuilende bedrijven worden hard aangepakt en gesloten als ze niet aan de eisen voldoen", weet Jan-wout te vertellen.

Een luchtopname van het eco resort in wording, dat eind 2020 open gaat.

Het resort, dat in het najaar de deuren officieel opent, telt 32 kamers. "Er wordt niet ingespeeld op de massa, maar juist op de individuele wensen van de bezoekers."

Asiades verzorgt alle meubelen voor in de slaapkamers, receptie, lobby en het restaurant. "We leveren dus alles, behalve vloeren, gordijnen en inbouwkasten."

Waarom heeft het meer dan een jaar geduurd voordat voor Asiades het licht op groen ging?
Jan-wout: "Wij zijn al lange tijd aanwezig op de projectenmarkt, met name voor hotels en restaurants. Als het nieuwbouw is, dan wordt er vaak eerst een verkenning gedaan qua leveranciers en hebben ontwerpers moodboards met veel afbeeldingen van verschillende merken. Wij wensen daar geen varianten op te maken, hetgeen wel vaak gevraagd wordt. Wij laten de klant echter een keuze maken uit onze eigen collecties.

Heel vaak bemoeien zich heel veel mensen zich met zo'n project. De eigenaar of eindverantwoordelijke komt vaak pas op het einde van het project in beeld. Hij gaat zich ermee bemoeien als de kogel door de kerk moet. Dan ben je er vaak ook heel snel uit. Zo'n man schakelt snel. Nou, wij als Asiades ook...

Vaak is het zo dat de bouw al vergevorderd en zo gauw ze min of meer een openingsdatum voor ogen hebben, ze opeens bedenken: hé, we moeten ook de meubelen nog bestellen. In dit geval is zoon Kevin er paar keer geweest. Gewoon snel ter plekke zijn met verschillende samples en dan de deal rond maken", vat Jan-wout het kort en bondig samen.

Bij de bouw van het eco resort komt veel handwerk kijken.

Meer informatie:
Asiades HK
20F / Drukkerij 
6 Duddell Street Central 
Hongkong 
info@asiades.com
www.asiades.com

Arocca 
Laan van Ram 10
7324 BV Apeldoorn
+31 (0) 88 88 168 88
info@arocca.com
www.arocca.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven