Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DeWarmte start crowdfunding voor drie miljoen groeikapitaal

Warmtepompontwikkelaar en -installateur DeWarmte start een crowdfundingcampagne om drie miljoen euro op te halen met als belangrijk doel om de afzet op te schroeven. Nog dit jaar wil de snelgroeiende specialist minstens 3000 warmtepompen installeren. Tegelijkertijd introduceert DeWarmte de eerste volledig elektrische warmtepomp.

Deelnemers kunnen op het platform Invesdor vanaf tweehonderdvijftig euro investeren in DeWarmte en worden in ruil daarvoor aandeelhouder in het bedrijf. Alle investeerders krijgen als tegenprestatie voorrang op de installatie van de eerste volledige elektrische warmtepomp, de All-Electric pomp. Wie meer dan 10.000 euro belegt, krijgt daarnaast een kijkje bij de hal waar de warmtepompen gemaakt worden. Al vóór de start van de campagne heeft één partij al €750.000,- euro toegezegd. Het gaat om De Vijf Invest. Deze investeerder gaat DeWarmte ook helpen bij het veroveren van nieuwe zakelijke markten, zoals woningcorporaties. "We zijn heel blij met deze eerste kapitaalinjectie nog voordat de actie gestart is'', zegt Sander Wapperom, oprichter en mede-directeur van DeWarmte. "Dat geeft vertrouwen en zegt iets over de potentie van onze producten en ons bedrijf in een tijd dat de noodzaak om je huis duurzaam te verwarmen groot is."


Sander Wapperom, oprichter en mede-directeur van DeWarmte.

Uitbreiding assortiment
Sinds een aantal jaren levert DeWarmte verschillende duurzame warmteoplossingen. Daar voegt de ontwikkelaar nu dus de All-Electric warmtepomp aan toe. Wapperom: "Deze introductie is een nieuwe stap richting onze missie om Nederland gasloos te verwarmen. Dit nieuwe product verwarmt namelijk niet alleen het verwarmingssysteem maar ook het kraan- en douchewater, waardoor een huishouden volledig aardgasvrij is. Dit laatste is echt een belangrijke toevoeging op de producten die wij al leveren. Ik kijk er daarom naar uit om de eerste nieuwe warmtepompen te plaatsen."

Volgende generatie
Met deze crowdfundingcampagne wil DeWarmte versneld groeien. Van de eerdergenoemde 3000 warmtepompen voor dit jaar moeten zo'n duizend all electric-exemplaren worden geïnstalleerd. "Dat is niet alles", zegt Wapperom. "Daarnaast gaan we aan de slag met onze app, waarmee onze gebruikers het water in de warmtepomp kunnen opwarmen wanneer de energieprijs het laagst is. Dat zorgt niet alleen voor kostenvermindering, maar is ook een oplossing voor netcongestie. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van een andere warmtepomp die moet gaan draaien op een koelmiddel dat honderd procent natuurlijk is en minimale invloed heeft op de opwarming van de aarde. Hierdoor kunnen we warmtepompen ontwikkelen die nòg minder milieubelastend zijn."

Meer informatie:
DeWarmte
Saturnusstraat 95
2516 AG Den Haag
085 - 0166620
[email protected]
www.dewarmte.nl

Publicatiedatum: