Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Helaas heeft bouwbranche slecht imago bij huidige jeugd'

Jari Looman uit Montfoort: ‘'We merken dat het steeds luxer en uitdagender wordt’'

Jari Looman van Looman Timmerwerken uit Montfoort merkt dat de badkamers anno 2020 steeds luxer en uitdagender worden. De bouwbranche draait overuren. Onlangs realiseerde hij een badkamer met veel luxe afwerkingen.

''Mensen hebben tegenwoordig meer geld over voor luxe in de badkamer. Deze is privé en het is de eerste ruimte waar je naartoe gaat wanneer je opstaat, over het algemeen. Je wilt dan dat alles daar naar je zin is", aldus Jari. In zijn laatste badkamerproject is deze luxe terug te zien in de afwerking. ''We gebruikten visgraat patroon van wandtegels op de wand. Daarnaast is het project uitdagend geworden doordat er vier inbouw kranen gerealiseerd zijn. Deze hebben een inbouwdiepte van 70 mm en de wand is 100 mm diep.''



De consument kiest volgens de vakman vaker voor grotere tegels, denk hierbij aan het 60 bij 120 cm formaat, visgraat patronen en zelfs infrarood lampen voor je spieren. Voor Jari is dit bij iedere klus een nieuwe uitdaging. ''Door de grote tegels komt er minder voegwerk aan te pas, dat leidt tot een strak eindresultaat. Onze grootste uitdaging is om perfect werk te leveren met zo min mogelijk overlast.''

Het is duidelijk dat de bouwbranche het momenteel zeer druk heeft. Ook Jari ervaart dit. ''De bouw heeft inderdaad genoeg werk. Op het gebied van nieuwbouw kan er veel prefab gemaakt worden in een fabriek. Wij doen alleen particulier en interne verbouwingen, dat is allemaal handwerk. Wij moeten op alles improviseren, omdat we met de oude situatie te maken hebben. Helaas wordt de jeugd over het algemeen gestimuleerd door te leren, de bouw heeft ook vaak een slecht imago met altijd vies zijn, stof, nat en kou. Dit doet niet recht aan de toekomst op en in de bouwbranche'', besluit Jari.

Looman Timmerwerken realiseert veel luxere badkamers en verbouwingen. 

Meer informatie:
Jari Looman Timmerwerken
info@loomantimmerwerken.nl