Designer GamFratesi heeft het Coupé-bed ontworpen voor Poltrona Frau dat, zoals de naam al doet vermoeden, een eerbetoon is aan de klassieke elegantie van sportwagens. Duidelijke aerodynamische lijnen en met de hand bekleed met zacht Pelle Frau-leer vormt het een comfortabel bed voor twee personen.

Bijzondere aandacht is besteed aan de relatie tussen het hoofdeinde en het bedframe: twee verschillende geometrische vormen die, met behoud van hun individualiteit, harmonieus samenkomen in een subtiel spel van balans en kracht dat de vloeiende en compacte lijnen van het totale ontwerp verheft.

Het rigoureuze en minimalistische frame van het Coupé-bed, wordt verzacht door de kostbare Pelle Frau lederen bekleding die het oppervlak volledig bedekt. De kostbare stiksels komen samen bij het lederen hoofdeinde dat is gemaakt van massief beuken, berkenmultiplex en vulling van hardboard panelen, en is licht opgevuld met polyurethaanschuim. De twee gegoten zijdelen zijn gemaakt van gegoten polyurethaanschuim. Een inclusief en verwelkomend ontwerp dat het bed omarmt zonder het te overweldigen. Het zachte horizontale kussen met afneembare stoffen bekleding wordt een deel van het hoofdbord dankzij een strook klittenband aan de bovenkant en twee metalen platen aan de onderkant.De verschillende texturen en materialen van de bekleding onderstrepen de zuiverheid van het ontwerp en de balans van de verhoudingen. De slanke metalen poten met gunmetal grey afwerking zorgen voor extra gladheid en lichtheid aan de structuur, die is gemaakt van spar blockboard en populierenmultiplex en versterkt met zwartgeverfde structurele staalplaat elementen. 

Meer informatie:
Poltrona Frau
www.poltronafrau.com