Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gepresenteerd tijdens Architect@Work Milaan

Innovatieve douchekop combineert kracht van water en licht

Tijdens de Architect@Work in Milaan heeft het Italiaanse Fima Carlo Frattino een nieuwe douchekop gepresenteerd. 

De douchekop Melograno werd op 13 en 14 november jl. gepresenteerd in het Fiera Milano Congressi in Milaan. Geboren uit een gelukkig huwelijk tussen Fima Carlo Frattini en Melogranoblu, wordt het gekenmerkt door een nieuwe soort design; het is een stilistische synthese van de kracht van water gecombineerd met de kracht van licht.

De douchekop bestaat uit tien geblazen glazen bollen, die doen denken aan druppels water en deze zweven als het ware in de douchecabine. De bollen zijn opgehangen op verschillende hoogtes door middel van siliconen buizen. Ze zijn verbonden met het plafond door een schijf met een diameter van 50 cm en een dikte van 4 cm, die zowel als water- en lichtbron dient. Hier zijn drie witte led-spots geïnstalleerd, die de bollen verlichten, suggestieve reflecties creëren en spelen met de lichteffecten.

Binnen elke bol bevindt zich een innovatieve Mikado-beluchter van Neoperl: het creëert een opvallend ‘halo’ waterstroomeffect. Hierdoor ontstaat er een waterstraal met een diameter van ongeveer een meter. Een ander pluspunt van deze douchekop is de garantie van een aanzienlijke waterbesparing. In totaal stroomt er slechts 15 liter water per minuut door de bollen, zonder het comfort te beïnvloeden.

Meer informatie:
www.fimacf.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven