Opvallend is het, zeker in de slaapbranche. Velda, Recor Bedding en Van Landschoot hebben gedrieën hun concurrentieposities overboord gegooid om samen te komen tot de ontwikkeling van de nieuwe matrasstof Purest. "Hierbij draait het om een gezond slaapcomfort", laat Bram Kropmans van Van Landschoot Bedding desgevraagd weten. Op Meubelbeurs Brussel werd Purest aan het grote publiek getoond. De nieuwe stof is uitermate geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën, astma en andere ademhalingsziektes. 

Op Meubelbeurs Brussel werd speciale aandacht gevraagd voor Purest.

Volgens Kropmans gaat het bij deze matras om blijvend
hygiënisch, fris en gezond slaapcomfort. "Purest is een kwaliteitsmerk voor hoogtechnologische matrassen waarvan zowel de tijk als de onderliggende comfortlaag over unieke functies beschikken voor een actieve en permanente hygiënische bescherming en een ultiem gevoel van comfort." Wat maakt deze matras zo uniek?
"Purest is ontwikkeld uit duurzame en ecologische technologieën bestaande uit een ultrafijne coating die permanent op het oppervlak van de vezel van de tijk en de comfortlaag werd aangebracht. Het microklimaat blijft gedurende elke slaap permanent aangenaam. Uniek in Europa is het feit dat de matras niet chemisch behandeld is om zijn unieke voordelen te bieden", weet Kropmans.

De matras is microbe-werend. "Purest stopt de groei van bacteriën en schimmels die de belangrijkste oorzaak vormen van slechte geuren in een slaapcomfort.
Daarnaast is het vocht-regulerend, zorgt het voor een verbeterde vochtopname en een versnelde verspreiding van het vocht over een grotere oppervlakte van de matras. Tot slot is het ook nog allergie-bestrijdend. Het biedt een optimale bescherming tegen huisstofmijt en micro-organismen en creëert een omgeving die hun ontwikkeling tegengaat", aldus Bram Kropmans (zie foto) van Van Landschoot Bedding, die mede namens Velda en Recor Bedding spreekt.

Meer informatie: 
Velda
Industrieweg Noord 1155
3660 Opglabbeek
www.velda.net

Recor Bedding
Industriezone Genk Zuid zone 6C
Melbergstraat 6
3600 Genk
www.recorbedding.be

Van Landschoot
Aalterbaan 119
9990 Maldegem
www.vanlandschoot.be