Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelstoffeerderij Joustra genomineerd voor Circulair Ondernemen Award 2019

"We hebben nu al gewonnen met impact", meldt directeur Henry Joustra van meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers op LinkedIn. Zijn bedrijf is genomineerd voor de Circulair Ondernemen Award 2019, samen met vier andere bedrijven in de regio Zwolle.

De Koning bezocht in maart meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers. ©Patrick van Katwijk.

Regio Zwolle wil vooroplopen in de transitie naar een circulaire economie waarin verspilling van materialen en grondstoffen wordt voorkomen en iedereen meedoet. "Deze transitie is hard nodig en biedt tegelijkertijd grote kansen voor bedrijven."
Om deze beweging te versnellen, te versterken √©n om bedrijven bewust te maken van de noodzaak en kansen van circulair ondernemen, reikt Stichting Duurzaam Ondernemen Regio Zwolle (DORZ) in samenwerking met partners vanuit de overheid, het onderwijs en bedrijfsleven, dit jaar voor de 2de keer de Circulair Ondernemen Award uit. De award vervangt de MVO-award die DORZ sinds 2012 tweejaarlijks uitreikte.

De jury beoordeelt alle inzendingen en nomineert vijf bedrijven die op 19 november 2019 gaan pitchen op Social Impact Day Zwolle. Drie bedrijven gaan door naar de finale. Bij die bedrijven vindt op 2 december 2019 ook een bedrijfsbezoek plaats. Tijdens de goedbezochte nieuwjaarsreceptie van VNO-NCW en MKB Regio Zwolle zal op 9 januari 2020 de award worden uitgereikt door de voorzitter van de Economic Board Regio Zwolle, Trudy Huisman.

"Met deze award willen we bedrijven die een voortrekkersrol vervullen en een voorbeeld zijn in de regio het podium en de waardering geven die zij verdienen. Ook is de publiciteit die de award met zich mee brengt waardevol. Een jaar lang mag het bedrijf zich Circulair Ondernemer in de regio Zwolle van 2019 noemen."

Meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers werd in maart jl. landelijk nieuws doordat koning Willem-Alexander een werkbezoek bracht aan de Harderwijkse vestiging, een sociale onderneming waar mensen met een functionele beperking werkzaam zijn. Hij deed dat in het kader van de Nederlandse maakindustrie.

De dienstverlening van Joustra loopt van ontwerp en stoffering tot en met assemblage en levering. Het bedrijf heeft voornamelijk medewerkers (zo'n 30) in dienst met een functionele beperking. Er wordt nauw samengewerkt met de Sociale Werkvoorziening Reestmond in Meppel, Proson in Ermelo en GGZ Centraal uit Amersfoort.

Klik hier voor meer informatie over Joustra.