Abonneren

VacaturesTop 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Koning op bezoek bij meubelstoffeerderij in Harderwijk

Directeur Henry Joustra: "Mooi dat we op deze manier het stoffeervak kunnen promoten"

Koning Willem-Alexander heeft op dinsdagochtend 12 maart een werkbezoek gebracht aan de Harderwijkse vestiging van meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers, een sociale onderneming waar mensen met een functionele beperking werkzaam zijn. Hij deed dat in het kader van de Nederlandse maakindustrie. "We moesten tot het laatste moment geheim houden dat Zijne Majesteit langskwam. Maar zijn bezoek zullen we niet snel vergeten. Hij was zeer spontaan en open én heel toegankelijk", blikt directeur Henry Joustra enthousiast terug.


De Koning op bezoek bij meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers. ©Patrick van Katwijk.

De Nederlandse maakindustrie kent enerzijds ambachtelijke bedrijven die al decennialang vernieuwen en anderzijds nieuwe ondernemingen met innovatie in hun DNA. Zij ontwerpen en produceren halffabricaten en eindproducten in zeer uiteenlopende sectoren en zijn soms mondiaal leider in nichemarkten.

Het werkbezoek van de Koning aan Joustra Stoelverzorgers, met ook nog een vestiging in Steenwijk, stond in het teken van de industriële meubelstoffeerderij, die zich richt zich op stoffering en onderhoud van meubilair voor onder meer de zorg-, onderwijs- en gezondheidssector en voor kantoorlocaties.
De dienstverlening van Joustra loopt van ontwerp en stoffering tot en met assemblage en levering. Het bedrijf heeft voornamelijk medewerkers (zo'n 30) in dienst met een functionele beperking. Er wordt nauw samengewerkt met de Sociale Werkvoorziening Reestmond in Meppel, Proson in Ermelo en GGZ Centraal uit Amersfoort.

De Koning kreeg een rondleiding door het bedrijf. Hij ging in gesprek met de medewerkers en de directie over hun ervaringen. "Vanaf het eerste moment was hij heel vriendelijk en zeer betrokken. Hij wilde alles van ons bedrijf en de medewerkers weten", vertelt Henry Joustra.

Zijn meubelstoffeerderij kenmerkt zich door een moderne ambachtelijke aanpak, gericht op de verlenging van de levensduur van projectmeubilair. Circulariteit van materialen en mensen is de rode draad in de bedrijfsvoering. De gekozen sociale business-opzet van Joustra Stoelverzorgers maakt het mogelijk om ambachtelijke maakindustrie in Nederland te laten plaatsvinden. "We zitten duidelijk in een groeimarkt. Na de zomer verhuizen we naar een groter pand. Wat dat betreft was het mooier geweest als de Koning dan was langsgekomen. Niettemin is dit wel het hoogtepunt in ons bestaan, naast de jaarlijkse groei die we doormaken. Ik vind het prachtig dat we het stoffeerdersvak hebben kunnen promoten. Als bedrijf zijn we van mening dat iedereen werk kan hebben, ook al heb je een beperking. Je moet altijd kijken naar wat mensen kunnen." 

Het werkbezoek vond plaats naar aanleiding van het thema van de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in januari dit jaar. Naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving representeren, waren ook vertegenwoordigers uit de Nederlandse maakindustrie genodigd. In december 2018 bracht de Koning in dit kader in Helmond al een werkbezoek aan MTA, bedenker en bouwer van mechatronische machines en systemen, en Huijbregts Groep, verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie

Meer informatie: www.joustrastoelverzorgers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven