Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daniella Helmus van Nilson Beds spreekt van opvallende trend:

"Steeds meer klanten restylen de complete slaapkamer bij vervanging van het bed"

Nilson Handmade Beds staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. De grootste is de verhuizing. Eind dit jaar neemt het bedrijf, dat gespecialiseerd is in exclusieve bedden, hoofdborden en accessoires zoals meubelen en bedlinnen, in Amersfoort een compleet nieuw hoofdkantoor met magazijn en experience store in gebruik. Het nieuwe pand – dat drie keer zo groot wordt als het huidige, met zichtlocatie en centraler in het land gelegen, biedt volgens Daniella Helmus de nodige kansen om door te groeien. “Zeker voor de slaapexperience-ruimte zijn de verwachtingen hoog. Daar kunnen klanten straks in alle rust een matras uitproberen en verderop in de showroom inspiratie opdoen in een van de gestylde slaapkamers”, geeft ze aan.  

Daniella Helmus verzorgt de pr van Nilson Handmade Beds. 

Nilson bestaat 15 jaar en heeft zich op de kaart gezet als bedrijf dat veel aandacht besteedt aan kwaliteit, details, afwerking en design. Onder de klantenkring bevinden zich particulieren uit zowel binnen- als buitenland, van Zwitserland, Dubai, Rusland tot Amerika. Opvallend is dat ook steeds meer hotelgasten genieten van het slaapcomfort van Nilson. “Het gebeurt regelmatig dat hotelgasten direct naar ons toekomen met het verhaal dat ze ook zo’n bed willen”, vertelt Daniella met een glimlach. Van de handgemaakte, in Nederland vervaardigde bedden worden er echter geen dertien in een dozijn gemaakt. Alles is maatwerk, zowel in comfort en uitvoering. Daarbij wordt nauw samengewerkt met bekende interieurdesigners. “Opvallend is dat steeds meer klanten bij het vervangen van het bed de complete slaapkamer restylen”, weet Daniella. “Op dat gebied is er duidelijk sprake van een groeiende trend."

Nilson Beds is opgericht door Rijndert en Marleen Fluit (zie foto). Beiden hebben de nodige ervaring opgedaan. Rijndert was eigenaar van een beddenspeciaalzaak, Marleen interieurstylist. In 2004 namen ze het besluit om hun talenten te combineren en startten Nilson Beds. De eerste jaren in het HTC in Nieuwegein, sinds 2008 in hun showroom in Barneveld. De wens om Nilson na verloop van jaren verder te ontwikkelen, was een reden om in Amersfoort nieuw te bouwen. 

Nilson Beds voor een klant in Zwitserland.

Volgens Daniella is de uitstraling een doorontwikkeling op de huidige conceptstore in Barneveld: minimalistisch en industrieel, maar met een luxe en exclusieve presentatie. Tegelijkertijd is de nieuwe showroom vanwege de ruimte, de hoge plafonds en grote raampartijen veel imposanter. “De begane grond dient straks als showroom waar interieurarchitecten de gelegenheid krijgen om complete kamers in te richten. Daar zijn ook afzonderlijke, fraai gestylde bedopstellingen te bezichtigen.”

Nilson Beds voor een klant in Amsterdam.

Nilson Beds gaat er prat op dat er vooral gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen als wol, katoen en paardenhaar. Maar uiteindelijk bepaalt de klant wat hij wil. Er is een 'instapmodel' van zo’n 3000 euro, maar wie het beste van het beste wil en de meest uitgebreide versie met alle mogelijke accessoires, rekent meestal met een wat groter budget. Veel producten worden dan ook exclusief voor klanten ontworpen en soms zelfs per stuk gemaakt.

Nilson Beds voor Hotel The Craftsmen.

Nilson werkt nauw samen met interieurspecialisten. “Dat is onze kracht. Zij weten dat ze hier een goed advies krijgen en de beste materialen worden gebruikt. Binnen het bedrijf zijn de taken goed verdeeld. Marleen houdt zich vooral bezig met de huisstijl, presentatie en styling. Partner Rijndert neemt de productontwikkeling en sales voor zijn rekening."
Nilson Beds heeft in Nederland twee conceptstores en diverse dealers.

Nilson Beds voor Hotel Fort Resort Beemster.

Meer informatie: 
Nilson Beds 
Anthonie Fokkerstraat 41 
3772 MP Barneveld
T +31 (0) 342 478 452 
[email protected]
www.nilsonbeds.nl

Vanaf januari 2020 is Nilson Beds gevestigd aan de Hanzeboulevard 26 in Amersfoort.