Ons klimaat veranderd en CO2 is daarvan de hoofdoorzaak. Wellington Bedden is ervan overtuigd dat innovatie hiervoor een oplossing biedt. Dit wordt gedaan door het CO2 op te vangen, te verwerken en het te gebruiken in nieuwe matrassen. Volgens het beddenbedrijf is deze innovatie in de toekomst niet meer weg te denken en helpt het Kapua foam direct een oplossing voor het broeikas probleem.

Broeikas effect
De laatste 250 jaar zijn er veel meer broeikasgassen in de atmosfeer gekomen. Deze gassen houden de warmte vast, waardoor de temperatuur stijgt. Wetenschappers noemen dit het versterkte broeikaseffect. Adrie Wortman van Wellington Bedden: ''Vaak wordt er gesproken over de opwarming van de aarde, het is beter om te spreken over het versterkte broeikas effect.'' 

Schuimen gemaakt van CO2
Polyurethaan schuimen worden gemaakt vanuit het hoofd bestandsdeel Polyol, deze grondstof wordt gemaakt vanuit koolstofderivaten en deze komen uit aardolie. Koolstofderivaten zitten ook in CO2 en deze worden weer gebruikt om polyol te maken en als grondstof te gebruiken bij de productie van polyurethaan schuimen.

Het Kapua schuim is uitvoerig getest op duurzaamheid om gedurende lange tijd het beste comfort te garanderen. Het voldoet tevens aan de strenge emissienormen en is door Oeko-TEx en Certipur gecertificeerd. 

Adrie: ''Door Kapua-schuim te gebruiken in slechts 1% van de matrassen die in Europa worden geproduceerd, kunnen we elk jaar 141.000 kg CO2 recyclen. Om 141.000 kg CO2 te compenseren, zijn circa 5900 bomen nodig. Wij recyclen 0,6 kg CO2 in een matras met Kapua-schuim.''

25 jarig bestaan
Aankomend jaar bestaat Wellington Bedden 25 jaar. Tevens is het in Loenen gevestigde bedrijf ook al 25 jaar klant bij de producent van dit schuim. Om dit mooie jubileum te vieren, wordt een mooie actie opgezet voor de vaste afnemers in samenwerking met de schuimproducent. Hierdoor wordt meer beleving gecreƫerd.

Per 1 november komt er een totaal nieuwe catalogus waar dit schuim een prominente rol gaat spelen. Ook zullen we de vernieuwde boxspringcollecties hierin getoond worden, waarbij ook een jubileum korting geld.

Meer informatie:
Wellington Bedden
info@wellingtonbedden.nl 
www.wellingtonbedden.nl