Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oscar Pauwelyn van beddenbedrijf Nill Spring:

"We maken boxsprings met aparte vormgeving die aan kwaliteit en ligcomfort niet inleveren"

Het Belgische beddenbedrijf Nill Spring maakt boxsprings en matrassen die naar eigen zeggen staan voor duurzaamheid en een aparte vormgeving. Al vijf generaties lang maakt de familie Cornille matrassen en boxsprings op ambachtelijke wijze. De overgrootvader van de huidige mede-eigenaar Frank Cornille maakte destijds resortbakken (boxsprings) met een unieke veer. Deze veer wordt met de hand gevlochten. De draaddikte van de cylindrische veer is dunner dan bij een gewone vering en zorgt zo voor een soepel maar ondersteunend comfort.

Woordvoerder Oscar Pauwelyn vertelt: "Frank Cornille was behalve matrassenmaker ook eigenaar van een decoratiezaak.
12 jaar geleden merkte hij dat de boxspring aan een opmars bezig was. Het was zijn wens om niet zomaar boxsprings te maken, maar een volwaardig meubel te produceren. 
In 2006 leerde Frank meubelmaker Guy Dupont kennen en zo is het merk Nill Spring ontstaan. Beide vennoten brachten daarmee hun passie voor slaapcomfort en vakmanschap samen. De jarenlange technische ervaring van Guy Dupont en zijn feeling voor innovatie en ambachtelijk maatwerk, resulteerde in een collectie van boxsprings en matrassen. Inmiddels is het gamma steeds verder uitgebreid met diverse modellen en materialen."

In het atelier van Nill Spring worden de producten van begin tot eind ambachtelijk gemaakt, vanaf het ontwerp tot de vering en stoffering. Oscar: "We maken boxsprings met een aparte vormgeving, maar die aan kwaliteit niet inleveren. We bieden behalve de mooie  ontwerpen ook hoogwaardig ligcomfort. Onze boxsprings zijn geen wegwerpproduct, maar een meubel waar men 2 of 3 matrassen op kan slijten."

"Doordat we een klein bedrijf zijn kunnen we ook flexibel zijn. Een stapje extra doen voor onze cliƫnten. Wij doen niet aan massaverkoop, maar alles is maatwerk. Wat de klant wil kunnen wij maken in vrij korte tijd", vervolgt Oscar.

Nill Spring vindt het belangrijk om te blijven innoveren en het aanbod up to date te houden. "We bezoeken bijna alle meubelbeurzen, Milaan, Keulen, Parijs... niet om daar dan beddenzaken te bezoeken of bedden te bekijken. Maar om te ervaren: wat gebeurt er in de interieurwereld, welke kleuren zijn in, welke materialen worden gebruikt? Daar proberen we dan op in te spelen met een nieuw ontwerp, nieuwe kleuren en/of stoffen. De trends veranderen zo snel, wat een jaar geleden in was kan nu alweer achterhaald zijn", vervolgt Oscar.

Het team van Nill Spring ontwerpt alle producten zelf. Oscar vertelt: "Doordat we zelf onze modellen ontwerpen en geen standaard producten willen maken, moeten we ook alles zelf uitvinden."

Het beddenbedrijf maakt zich nu op voor Meubelbeurs Brussel die van 3 t/m 6 november plaatsvindt. Daar zullen uitbreidingen op het bestaande gamma van Nill Spring te zien zijn, nieuwe kleuren en stoffen.
In de toekomst wil het Belgische bedrijf graag verder groeien in Nederland en Luxemburg.
Oscar besluit: "Het is de kunst om elk jaar verder te groeien, met de goede mensen in zee te gaan, maar niet te groot te worden."

Meer informatie:
Nill Spring
Textielstraat 12
7780 Komen
info@nillspring.be
www.nillspring.be