Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op een goede matras lig je niet alleen...

Dat in de slaapbusiness veel geld omgaat, is een bekend gegeven. Nederland telt een kleine 800 winkeliers die matrassen aan de man brengen. Wat veel ondernemers niet weten - of wellicht niet zo snel bij stil zullen staan, is dat veel huishoudens hun matrassen ook voor andere doeleinden inzetten.



Mede door de lage rente gebruiken veel mensen hun matras als verzamelplaats van contant geld. Express.live weet te melden dat Europeanen de kokette som van 600 miljard euro cash geld verborgen houden in en onder matrassen (of gewoon in een oude sok of ergens in een kluis). Dat blijkt uit berekeningen van de Europese Centrale Bank. "Die heeft het aantal biljetten en muntstukken in circulatie sinds 2009 opgetrokken van 820 miljard euro naar 1.260 miljard euro. Een stijging van 50%. Maar volgens de ECB ligt bijna de helft daarvan bij mensen thuis opgeborgen. Nog eens 25% bevindt zich in het buitenland, terwijl we met de overige 25% onze cash aankopen betalen", schrijft Express.live.

Lees het complete artikel hier.