''Mijn ambitie is de wereld te veroveren''

Oprichtster meubelmerk in finale van 'Meest innovatieve ondernemer van het jaar'

De 'EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2019' wordt elk jaar uitgereikt aan de meest veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemer van het jaar. Ondernemer Femke Furnée staat als enige vrouw in de finale. Furnée is oprichter en eigenaar van meubel- en accessoiremerk FEST. 


Femke Furnée

Een onafhankelijke jury koos in totaal vier finalisten uit de 12 door EY geselecteerde ondernemers. Furnée staat in de finale met de oprichters van Stella Fietsen, Temper en Buybay en is daarmee de enige vrouw die de finale haalde. “Ik sta er zelf niet bij stil dat het bijzonder is dat ik als jonge vrouw een snelgroeiend bedrijf heb opgezet. Desondanks is het een feit dat de overgrote meerderheid van de succesvolle bedrijven wordt gerund door mannen. Het geeft me extra energie om te laten zien dat het op dit gebied wel degelijk anders kan.”, aldus Furnée.

FEST bestaat nu ruim zes jaar, en is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde speler in de interieurwereld. Furnée: “Ik ben in 2013 gestart met maar €3000 startkapitaal, geen economische achtergrond, of kennis van de meubelindustrie en het was hartje crisis. Zes jaar later staan we in de top 1000 snelstgroeiende bedrijven van Europa van The Financial Times. Mijn bedrijf groeit en ook mijn dromen worden groter. Mijn ambitie is de wereld te veroveren.”

De winnaar van de titel ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2019’ wordt op 2 oktober bekend gemaakt. Eerdere edities van deze prestigieuze award werden gewonnen door onder anderen de oprichters van De Vegetarische Slager, Tony’s Chocolonely en Picnic.

Over FEST
FEST werd in 2013 opgericht door Femke Furnee vanuit een persoonlijke behoefte naar origineel en betaalbaar design. Femke: “Ik zocht mooi design voor een goede prijs, maar kwam erachter dat dat niet gemakkelijk te vinden is. Aan de ene kant heb je het massa-aanbod van de woonboulevards, aan de andere kant de voor mij onbetaalbare high-end designmerken. Ik besloot in het gat daartussen te springen.” Inmiddels heeft FEST meer dan 200 verkooppunten over de hele wereld en levert het rechtstreeks aan de zakelijke markt. Daarnaast verkoopt FEST rechtstreeks aan consumenten via een eigen webshop en fysieke FEST winkels in Amsterdam en Utrecht.

De FEST collectie bestaat uit meubelen en accessoires die worden ontworpen door het eigen designteam, aangevuld door gastontwerpers uit binnen- en buitenland. De meubelcollectie wordt volledig in Europa geproduceerd, de meerderheid daarvan zelfs in Nederland. Het FEST team valt middenin de eigen doelgroep en daardoor snappen ze als geen ander waar hun klanten behoefte aan hebben.
 
Over het EY Entrepreneur Of The Year programma 
Het EY Entrepreneur Of The Year programma wordt door EY wereldwijd in ruim zestig landen georganiseerd en in Nederland al sinds 1995. Dit programma is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.

Meer informatie:
FEST
sales@festamsterdam.com 
www.fest.amsterdam. 
www.ey.nl/eoy 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven