Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Officiële herlancering tijdens Meubelbeurs Brussel

Bedden- en matrassenproducent maakt doorstart

Een jaar na het faillissement van bedden- en matrassenproducent Norma komt er een doorstart. Op de komende beurs in De Woonindustrie is al iets te zien, de officiële herintroductie vindt in november plaats tijdens de Meubelbeurs Brussel.

Maarten van der Linden, onder meer eigenaar van boxspringproducent Caresse, heeft de merkrechten en (deels) de inboedel plus machines gekocht en zorgt voor een herlancering van Norma. Het bedrijf ging vorig jaar september failliet nadat het een jaar eerder ook al failliet was gegaan. Het bedrijf vond toen in Napco Beds een nieuwe eigenaar. De overname had volgens de nieuwe eigenaar Maarten van der Linden enige voeten in de aarde omdat er sprake was van verschillende bv's, die onder meer waren gevestigd in Bosnië, waar de productie plaatsvond.

Productie in België
Nu de overname rond is, zal de productie grotendeels plaatsvinden in België en zal volgens Van der Linden vanuit voorraad worden geleverd. Daartoe zullen behoren de boxspring Timeless (indertijd volgens Norma de best verkochte boxspring van Nederland) en de Combispring matrassen. Ook zullen er nieuwe producten worden ontwikkeld.

Introductie in Brussel
Van der Linden denkt met de naam Norma, die niet alleen bij de vakhandel maar ook bij het grote publiek redelijk bekend is, een goede kans te maken op de markt. Hij is geen onbekende in de branche; hij is oprichter en eigenaar van Caresse, producent van de gelijknamige boxsprings. De Meubelbeurs Brussel die van 3 tot en met 6 november plaatsvindt, zal worden gebruikt als platform voor de officiële herlancering van het merk Norma.

Rijke historie
Norma is een van de oudste matrasfabrikanten in Nederland. De oprichting vond plaats in 1884, maar pas in 1950 werd de naam Norma geïntroduceerd. Na diverse malen van eigenaar te zijn verwisseld namen de toenmalige directeur en commercieel directeur het bedrijf in 2012 over van het concern Steinhoff International. In 2015 ging Norma failliet en werd het overgenomen door Napco Beds. Deze ging op haar beurt in september 2018 failliet en daarna bleef het lange tijd stil. Met de komst van een nieuwe eigenaar is het merk Norma echter weer terug op de markt.

Meer informatie:
Norma
info@norma.nl
www.norma.nl

Publicatiedatum: