Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvouwbare bank in vijf minuten gebruiksklaar

Verhuizen kost al genoeg moeite. Zeker wanneer bankstellen verplaatst moeten worden van het ene woongedeelte naar het andere, bijvoorbeeld een nieuw huis. Het Amerikaanse echtpaar Mohamed Kamal en Reham Khalifa ondervonden ditzelfde probleem en creĆ«erden een oplossing met de zogeheten Elephant in a Box. 

Deze bank kan binnen vijf minuten gebruiksklaar worden gemaakt door deze in- en uit te vouwen, als een harmonica. 

Het werkt als volgt: de twee zijkanten worden uit elkaar getrokken, hierna komt de rugleuning tevoorschijn en het zitvlak. Na het uit elkaar trekken worden de twee afstandhouders ertussen geplaatst en wordt de beschermhoes op het zitvlak en de rugleuning bevestigd. Het zitvlak en de rugleuning bestaan uit een lichte honingraatstructuur van cellulose. Het bed weegt 45 kg en kan opgevouwen worden tot een pakketje van 70 x 98 x 46 cm. Uitgeklapt zijn de afmetingen 222 x 97,5 x 91,5 cm. De aaneengeschakelde zeshoeken van het zitvlak kunnen tot wel 400 keer hun eigen gewicht dragen. Daarnaast heeft de bank een geschatte levensduur van tien jaar. 

De tweezitter is laatst gelanceerd op Kickstarter. Hier is hij ook te bestellen. 

Publicatiedatum: