Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Akoestische douche-elementen van Jackoboard Aqua maken een einde aan geluidsoverlast

Akoestische isolatie is een essentieel criterium voor het comfort van een woning. Ook geluiden tijdens het gebruik van de douche kunnen als geluidsoverlast ervaren worden. "Dat is een probleem waarmee architecten, badkamerontwerpers en loodgieters regelmatig te maken krijgen. De douche-elementen van Jackoboard Aqua in geëxtrudeerd polystyreenhardschuim (XPS) kunnen een oplossing zijn. Dat werd door de uitstekende beoordeling door een onafhankelijke organisatie duidelijk aangetoond", laat een woordvoerder namens het bedrijf weten.

De functionele douche-elementen van Jackon Insulation kunnen makkelijk geplaatst en betegeld worden. Bovendien zijn de elementen uitgerust met een speciale bekleding aan weerszijden. De waterafstotende kern in XPS is stevig en de voorgevormde helling garandeert een goede afwatering. De douche-elementen onderscheiden zich door hun akoestische isolatie. Het controlerapport van het Duitse Fraunhofer-Institut für Bauphysik toont aan dat ze aan alle minimale en bijkomende vereisten voldoen op het vlak van akoestische isolatie van de installaties volgens de DIN-norm 4109 en de striktere voorschriften van de norm VDI 4100. 

De resultaten bevestigen dat de volledige constructie bepalend is: het douche-element in combinatie met uitvlakmortel en een akoestische onderlaag in de vorm van een zwevende deklaag leiden tot deze opmerkelijke resultaten op het vlak van geluiddemping. Tijdens de installatie is het essentieel dat het douche-element en de uitvlakmortel volledig losstaan van de aangrenzende constructies, aan de zijkanten door een afdichtstrip en op de vloer met de juiste akoestische onderlaag. De sifon en de afvoerbuis mogen eveneens niet in contact komen met de mortel en  het douche-element. Ze kunnen het best geïsoleerd worden met een zelfklevende strook in PE-schuim.

Meer informatie:
Jackon Insulation
info(at)jackodur.com
www.jackon-insulation.nl 

Publicatiedatum: