Bedrijf opgericht door jeugdvrienden is klaar voor de toekomst:

Meubelontwerpers verhuizen naar nieuw pand

Afgelopen weekeinde is Zuiver BV, moederbedrijf van de interieurmerken Zuiver en Dutchbone, verhuisd naar een nieuw onderkomen, 70 meter van de voormalige locatie. Op het adres Schoot 2 in Westzaan is een vier verdiepingen tellend kantoorgebouw met showroom in gebruik genomen.
Eyecatchers zijn ongetwijfeld de huisjes die bovenop het dak zijn te vinden. Die verwijzen naar de traditionele donkergroene houten huizen die zo kenmerkend zijn voor de Zaanstreek, waar de wortels van het snelgroeiende bedrijf liggen.

"We waren uit ons jasje gegroeid", laat een woordvoerder weten. "Het eerste deel van het kantoorpersoneel is inmiddels verhuisd, de rest volgt later deze week. Volgend jaar, als de meeste beurzen achter de rug zijn, worden de nieuwe showrooms ingericht."
Het nieuwe gebouw heeft een vloeroppervlakte van 5000 m2. "Het pand is op de groei gebouwd. De laatste jaren is de BV in alle opzichten exponentieel gegroeid, de totale omzet is in amper tien jaar tijd vertienvoudigd. De producten worden vandaag de dag in meer dan 70 landen verkocht."

Het nieuwe kantoor, een ontwerp van Johan Krol van Nunc Architecten te Zaandam, ligt pal naast het Noordzeekanaal. Het is ruim vier keer zo groot dan het vorige kantoor. En huisvest naast kantoorruimte verschillende showrooms om vanaf volgend jaar de collecties van alle merken te kunnen presenteren. Verder beschikt het bedrijf over een bedrijfsrestaurant, fotostudio, ontwerpstudio, sportruimte en magazijn.

Zuiver BV telt ruim 75 werknemers. Het bedrijf is opgericht in 1998 door de jeugdvrienden Caroline van Velze, Richard Halberstadt, Arjen Lubbes en Jaap Landsaat. Alle vier geboren en getogen in de Zaanstreek. 

Mede-eigenaar en art director Caroline van Velze won in 2017 de prijs van 'Beste Zaanse zakenvrouw'. Daarnaast stond ze dit jaar in TheNextWomen100. Deze lijst bevat de 100 meest succesvolle zakenvrouwen van Nederland.

Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben in het ontwerpen, inkopen en verkopen van meubilair werd in 2011 het merk Zuiver opgericht en in 2014 volgde het tweede merk Dutchbone. Daarnaast voert het bedrijf de private label collectie White Label Living. 
Het ontwerpersteam van Zuiver BV blijkt een goed gevoel te hebben voor meubeltrends. Inspelen op de vraag van de consument, daar scoort het bedrijf al jaren mee.

Afgelopen voorjaar presenteerde Zuiver haar eerste buitenstoel, ontworpen in samenwerking met jong talent van Design Studio APE Amsterdam: Albert Kuip Garden. 

Inmiddels voert het bedrijf twee succesvolle interieurmerken: Zuiver staat bekend om de grote collectie vriendelijk geprijsde, Nederlandse designproducten. Een verzameling met een, zoals ze dat zelf zeggen, Zuiver-twist: trendy, fris, jong en origineel. De collectie van Dutchbone is een precieze mix van handwerk en ambachtschap van over de hele wereld. Die het designteam tijdens hun reizen over de hele wereld (her)ontdekt.

Meer informatie:
Zuiver
+31(0)75 6146020
info@zuiver.com 
www.zuiver.com 
www.dutchbone.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven