Willemien Boot van bedden- en matrassenfabrikant Auping heeft de Huub van Rozendaal Award voor Beste CFO Familiebedrijf gewonnen. Jaarlijks kent een vakjury de prestigieuze award toe aan de CFO van een familiebedrijf dat succesvol is door innovatie en niet bang is voor verandering. Binnen dit soort bedrijven heeft de CFO vaak een duidelijke stem richting de familie, onder meer om ervoor te waken dat groei duurzaam verankerd wordt.

Vorig jaar was Boot gedurende zes maanden zowel CEO als CFO van Auping. Het met verve combineren van deze rollen was voor de jury reden om Boot dit jaar als winnaar aan te wijzen. Daarnaast roemde de jury haar inzet rondom de informatieverbetering richting de familie Auping en de balans die zij heeft aangebracht tussen de ratio van een CFO en haar empathie voor de familie. 

Boot ontving de prijs tijdens de Financieel Management Dag uit handen van tv-persoonlijkheid Wilfred Genee en Marc Alblas. De jury bestond uit Albert van Bolderen (CFO Zeeman textielSupers), Marc Alblas (Finance Director EMEA Heartland Food Products Group), Paul van der Kroft (CFO & Boardmember Terberg Group) en Ilse Matser (Lector Familiebedrijven - ā€ˇWindesheim University of Applied Sciences).

Bron:
www.auping.com