Naar aanleiding van de Biënnale Interieur 2018 hebben Magnitude en designer Alain Berteau de handen in elkaar geslagen. Ze creëerden een vernieuwende slaapbeleving vanuit een originele benadering van het bed en de slaapkamer: Reset en Nest. Het antwoord op steeds evoluerende woonconcepten waarbij het bed een meer bepalende rol gaat spelen.

De binnenhuisarchitectuur kende de laatste jaren een evolutie om te beantwoorden aan de nieuwe behoeften van onze samenleving. Traditionele typologieën waarbij kamers een bepaalde functie hebben, worden met de muren als het ware neergehaald. Er worden open ruimtes gecreëerd die de voorbode van een nieuwe bedding-generatie vormen: de vormentaal, de ruimtelijke en tijdsdimensie zijn fundamenteel anders.

Alain vond het de hoogste tijd voor een nieuwe typering van het slaapmeubel. Reset en Nest belichamen een micro-architectuur met oog voor een harmonieus slaap-, leef en wooncomfort.

Reset: De slaapkamer in een nieuw daglicht
Met Reset wordt een stijlvolle blikvanger gecreëerd met een tweepersoons-slaapcomfortsysteem dat als basis fungeert. Daar wordt als het ware een geperfectioneerde versie van het hoofdbord rond opgetrokken: een comfortabele rugleuning met aansluitende “armleuningen”. Volgens Magnitude een uitnodigende sofa, met het comfort van een bed.

Ontwerp Reset van Magnitude

Creëer een droom van een Nest 
Met twee modules rondom het tweepersoonsbed ontstaat een denkbeeldige kring, een gesloten Nest waarbij de eenvoudige vormgeving als het ware vertrouwen aanwakkert. ''Het voelt goed aan en biedt een veilig plekje om urenlang in weg te kruipen. Het intuïtieve karakter biedt alle ruimte voor vrijere, creatievere en meer spontane opstellingen. Niets herinnert meer aan het klassieke hoofd- of voeteinde. Hierdoor ontstaat een gevoel van vrijheid waarbij je je kan nestelen waar je wilt'', aldus het Belgische beddenmerk.

Het design is uitgerust met een discrete opbergruimte

Het revolutionaire karakter van dit nieuwe bedconcept heeft interessante en verborgen functionaliteiten. Ten eerste worden 
USB-aansluitingen vaak als een visueel obstakel beschouwd. Uitgerust voor diverse accessoires en toestellen biedt Reset de oplossing: onzichtbaar, maar functioneel.

Ontwerp Nest

Ook is dit design uitgerust met een discrete opbergruimte: in het bed geïntegreerde blinde lades en geheime vakken onder de bladen van de nachtkastjes. Deze zijn vervaardigd van duurzaam alternatief leder en onderhoudsvriendelijke Fibre Guard stoffen. De bedsprei is bij het Reset bed vervangen door een luxueuze, softe quilt-hoes. Een multifunctionele voetenbank met een bergruimte onder de klepzitting. Het afgeschuinde design oogt ruimtelijk en biedt een duidelijk overzicht op de inhoud.

De ontwerper
Alain Berteau, Brussels architect, productdesigner en docent aan de gerenommeerde ‘CAD Design School’ is geboren in 1971 in Brussel. Zijn werken worden getekend door zijn analytische en innovatieve geest. En dat is ook de Biënnale Interieur Kortrijk niet ontgaan waar hij in 2006 tot eerste Designer van het Jaar werd uitgeroepen. Hij ontving internationale onderscheidingen en zijn werk maakt ook deel uit van de permanente collecties van verschillende Europese musea.

Magnitude
Magnitude is een naar eigen zeggen uniek bedconcept dat het mogelijk maakt je hoogstpersoonlijke luxe bed te creëren. De klant bepaalt de elementen en de sfeer. Van klassiek tot design, van barok tot minimalisme, van sober tot gewaagd.
De bedden worden met de hand vervaardigd in de eigen Magnitude ateliers. Met een passie voor ambacht en een liefde voor detail, creëren ze de symbiose tussen esthetische magie en ergonomie.

Meer informatie:
Magnitude
www.magnitude.be