Praxis krijgt er deze maand vijf winkels bij. Vorige week opende de doe-het-zelfzaak de deuren van nieuwe Praxis-winkels in Stiens en Oudenbosch. Later in oktober volgen nog Oosterwolde, Urk en Albrandswaard.

Met de komst van deze vijf nieuwe winkels staat de teller van Praxis inmiddels op 171 winkels. Daarmee is Praxis niet alleen in aantal vierkante meters de grootste doe-het-zelfbouwmarkt van Nederland, maar ook in aantallen vestigingen. Een historisch moment in het jaar dat het ook zijn 40 jarig bestaan viert.

Binnen tien jaar telde Praxis 38 winkels, anno 2018 zijn dat er 171.

Afgelopen jaar heeft Praxis al 18 Formido-winkels omgebouwd naar een Praxis winkel en in deze maand komen daar dus nog vijf nieuwe winkels bij.
Maar Praxis breidt nog verder uit, in het Praxis City Store segment. In Amsterdam zal de 10e Praxis City komen in Osdorp op Tussen Meer. Joost de Beijer, algemeen directeur van Praxis: “We zullen begin 2019 de 3e Praxis City in Amsterdam openen. We zien dat het stadsconcept van Praxis City voldoet aan de wens van omwonenden. Vooral even snel iets halen of advies inwinnen bij onze medewerkers van Praxis City helpt onze klanten en maakt de komst van de stadswinkel een schot in de roos. We zijn van plan komende jaren het aantal Praxis City winkels te verdubbelen.”

Ook digitale groei
Deze zomer lanceerde Praxis zijn vernieuwde website www.praxis.nl. Met deze site legt Praxis de focus meer op de beleving van de klant met een verbeterde navigatie en een snellere check-out. Joost de Beijer: “Sinds de live-gang stijgt het aantal bezoekers en het aantal conversies exponentieel. Daarnaast hebben we deze zomer een centraal E-DC opgezet met een externe partner, om vanaf deze locatie alle klanten in Nederland te bereiken. Dit om een nog betere customer journey te bereiken en onze klantenservice te verbeteren. Zo blijven we vernieuwen op alle fronten om onze klanten, onze makers, optimaal te kunnen bedienen.”

Vorige maand vierde Praxis het 40 jarig bestaan. In 1978 werd de eerste winkel geopend in Venlo en anno 2018 is Praxis niet meer weg te denken uit de Nederlandse doe-het-zelf branche. Deze eerste winkel was zo’n groot succes, dat nog hetzelfde jaar vier Praxis-winkels hun deuren openden. Binnen tien jaar telde Praxis al 38 winkels, 40 jaar later zijn dat er dus 171.

Meer informatie:
Praxis Doe-Het-Zelf Center BV
Herikerbergweg 336
1101 CT Amsterdam
www.praxis.nl
info@praxis.nl