Het nieuws dat Beter Bed zijn Spaanse winkelketen El Gigante del Colchón verkoopt aan branchegenoot Evolución del Descanso, is in goede aarde gevallen bij beleggers. Op de Amsterdamse beurs steeg de aandelenkoers van de Nederlandse beddenspecialist. De deal heeft volgens Beter Bed een positief effect op het bedrijfsresultaat van 2019. Beleggers ondersteunen deze visie.

De Nederlandse beddenspecialist bestaat overigens 35 jaar.

Beter Bed wilde van winkelketen El Gigante del Colchón af omdat het in Spanje een te kleine speler is. Met ingang van volgende maand komen alle 42 filialen en medewerkers in handen van Evolución del Descanso.
Al eerder stopte Beter Bed in Frankrijk, waar vorig jaar zes winkels van Literie Concorde gesloten werden. (Ook) in Duitsland worden afzetproblemen ondervonden, maar volgens het bedrijf wordt er achter de schermen hard gewerkt om nog dit jaar tot een oplossing te komen.

Beter Bed bestaat sinds 1981 en heeft circa 2600 werknemers in dienst. In 2017 draaide de beddenspecialist een omzet van ruim € 416 miljoen euro. Wereldwijd telt het bedrijf 1188 winkels. Bijna 65% daarvan is buiten Nederland te vinden.

Meer informatie:
Beter Bed
Telefoon 0413 33 88 00
www.beterbed.nl
info@beterbed.nl