Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klarna negeert oproep kabinet en blijft achteraf betalen aanbieden in fysieke winkels

Betaaldienst Klarna wil zijn diensten voor achteraf betalen uitbreiden naar fysieke winkels, ondanks bezorgdheid van de Tweede Kamer over de gevolgen voor consumenten. Het bedrijf biedt consumenten de mogelijkheid om producten in winkels te kopen en later te betalen, wat naar eigen zeggen zowel door consumenten als de retailsector wordt gevraagd. Klarna benadrukt dat het bedrijf goede controle uitvoert op leeftijd en kredietwaardigheid van klanten, hoewel dit in het verleden niet altijd goed werd uitgevoerd.


Foto: Dreamstime.

In een recente bijeenkomst met de Tweede Kamer, waarin ook andere betaalbedrijven zoals Riverty, Billink en In3 aanwezig waren, werd de bezorgdheid over de mogelijkheid van overmatige schulden bij consumenten uitgesproken. De Kamer verwees naar een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) uit 2023, waarin werd aangetoond dat 'buy now, pay later' vaak leidt tot betaalachterstanden, ook onder jongeren.

Klarna wijst erop dat het kopen op krediet via hun platform minder risicovol zou zijn dan alternatieven zoals rood staan of het gebruik van creditcards. Het bedrijf stelt dat 99,4% van de betalingen zonder incassokosten worden afgewikkeld, al worden boetes wel opgelegd bij te late betalingen. Deze boetes, die ongeveer 15% van Klarna's inkomsten in Nederland genereren, kunnen echter snel oplopen en zorgen voor bezorgdheid bij experts. Japke Kaastra van ING waarschuwt dat klanten zich gemakkelijk met schulden kunnen ophopen door impulsieve aankopen.

Bron: NU.nl

Publicatiedatum: