Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pami slaat handen ineen met Triboo en Colossus Printers voor circulaire 3D-geprinte meubelen

Het Belgische bedrijf Pami, dat kantoorconcepten creëert, is een samenwerking aangegaan met Triboo, een Nederlandse bedrijf dat zich tot doel stelt om diverse afvalstromen te revaloriseren tot circulaire kantoorinrichtingen.

Het Never-Ending-Furniture-merk van Triboo laat de ontwerpers van Pami toe om exclusieve, op maat ontworpen en geproduceerde meubelstukken te integreren in hun kantoorinrichtingen. Dat stelt hen in staat om de merkbeleving van een bedrijf verder door te trekken.



Afvalstromen worden grondstof
Wat echter minstens zo belangrijk is, is dat deze samenwerking een stap markeert in duurzaam kantoordesign. De grondstof voor deze unieke meubelstukken ligt immers in de afvalstromen van polypropyleen, pet, rpet/carbon, hennep, papier en karton. Daarvan wordt een 100% gerecyclede materie geproduceerd die via de geavanceerde 3D-printtechnologie van Colossus Printers wordt omgezet in nieuwe kantoormeubelen.

Colossus Printers is een wereldleider op vlak van de ontwikkeling en commercialisering van grootschalige 3D printtechnologie en materiaalontwikkeling. Naast de ontwikkelingen van deze technologie verzorgt Colossus Printers ook de productie van meubels via het wereldwijde netwerk van Colossus-systemen. Hierdoor kan er hyperlokaal geproduceerd worden en kunnen lokale afstromen gebruikt worden.



"Met deze samenwerking zetten we een grote stap voorwaarts in het circulair denken binnen de kantoorinrichtingsbranche", stelt Bart Driessen, CCO van Pami. "Hiermee kunnen we onze klanten een werkelijk uniek product aanbieden. Ten eerste op het vlak van de haast onbegrensde mogelijkheden van 3D-printing, en daarnaast op het vlak van oneindige recyclebaarheid. Ook wanneer deze meubels - die al van 100% gerecycled afval worden vervaardigd - aan het einde van hun leven komen, kunnen ze immers weer tot granulaten worden vermalen. En dus opnieuw als grondstof dienen voor nieuwe meubels." William De Ceulaer, CCO van Colossus Printer vult aan, "Colossus is het enige 3D printbedrijf dat in-house volledig verticaal geïntegreerd is, van het verwerken van afvalstromen tot het ontwikkelen van productiematerialen voor onze printers."

"Op die manier zorgen we ervoor dat grondstoffen nooit meer verloren gaan", vult Marc van der Heijden, directeur van Triboo aan. "Er is geen bedrijf op aarde meer dat van duurzaamheid geen speerpunt maakt, en op deze manier bieden wij een van de vele onderdeeltjes aan die kunnen helpen om die levensbelangrijke bedrijfsdoelstellingen te realiseren."



Gepatenteerd Greengridz-paneel
Op Orgatec '24 in Keulen toonden beide partners in circulariteit trots het eerste resultaat van deze samenwerking: een op maat ontworpen en 3D-geprinte tafelpoot in combinatie met een Greengridz-tafelblad. Die revolutionaire circulaire bureau- en tafelbladen van Triboo hebben een gepatenteerd GRID-systeem als kern. Dat maakt de panelen niet alleen veel lichter, maar ook veel sterker en stijver dan eender welk massief paneel dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is.

In vergelijking met een traditioneel bureaublad (1600x800x24mm) gemaakt van spaanplaat, gebruikt een Greengridz-paneel 12 kg minder materiaal en stoot de productie ervan 60% minder CO₂ uit. Zo kunnen van het materiaal van één massief bureaublad drie lichtgewicht Greengridz-bladen worden gemaakt. Aan het einde van de levensduur kunnen de bladen worden ingeleverd bij Pami waarna deze worden omgezet in actieve koolstof voor het gebruik in water- en luchtfilters.

"Dit is een belangrijke stap voorwaarts in onze missie om van duurzaamheid een integraal onderdeel van ons bedrijfsmodel te maken", zegt Lode Essers, Strategic Advisor van Pami. "De integratie van Greengridz in ons productassortiment zal niet alleen onze impact op het milieu verminderen, maar ook onze klanten in staat stellen om actief bij te dragen aan een groenere planeet."



Exclusiviteit voor Belgische markt
Los van deze samenwerking op het vlak van 3D-geprinte onderstellen kondigen beide bedrijven op Orgatec '24 ook de exclusieve gebruiksrechten voor Pami aan voor het gebruik van de innovatieve Greengridz-panelen voor de Belgische markt van kantoorinrichting.

De eerste producten met Greengridz-technologie zullen zo snel mogelijk geïntegreerd worden in kantoorinrichtingen van Pami. "Hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid als marktleider", stelt Lode Essers scherp, "en leggen we samen met Triboo de lat voor duurzame kantoorinrichting op een nieuwe hoogte."



Meer informatie:
Triboo
Nijverheidscentrum 2
2761 JP Zevenhuizen
(+31) 085 025 0063
[email protected]
www.triboo.eu

Publicatiedatum: